Concurs de escaladă pe gheaţă la cascada Vălul Miresei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concurs de escaladă la cascada Vălul Miresei
Concurs de escaladă la cascada Vălul Miresei

Un concurs de escaladă pe gheaţă va avea loc, sâmbătă şi duminică, la cascada Vălul Miresei din comuna Răchiţele, judeţul Cluj, concursul contând pentru Campionatul Naţional de Escaladă pe Gheaţă.Evenimentul va debuta sâmbătă, de la ora 10.00, când se vor desfăşura probele de calificări.

Citeşte şi:
Constanţa: Distracţie periculoasă pe gheaţa lacului Tăbăcărie (FOTOGALERIE şi VIDEO)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de organizatori, evenimentul va debuta sâmbătă, de la ora 10.00, când se vor desfăşura probele de calificări pentru băieţi şi fete pe stâncă (dry tooling).

De la ora 15.00, vor avea loc calificările din cadrul concursului de căţărare - viteză pe gheaţă, o parte din această etapă desfăşurându-se în nocturnă.
Duminică, de la ora 10.00, vor avea loc finalele celor două probe, la ora 13.00 urmând să se defăşoare festivitatea de premiere.
Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Cluj, împreună cu Outdoor Apuseni şi Serviciul Public Local Salvamont Salvaspeo Mărgău-Vlădeasa.

Cascada Vălul Miresei are aproximativ 50 metri înălţime. Denumirea vine de la legenda care spune că o mireasă a căzut în ziua nunţii de pe stânci şi i-a rămas voalul agăţat. Nuntaşii s-au oprit din petrecere şi au plâns-o pe mireasă, iar în locul respectiv s-a format cascada "Valul Miresei".

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite