Al doilea hoţ care a furat tablouri în valoare de 400.000 de euro din casa unui clujean a fost arestat (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul, în vârstă de 32 de ani, din Sărmăşag, judeţul Sălaj, a recunoscut că este co-autorul furtului comis în Cluj-Napoca în 24 decembrie 2010, cu un prejudiciu estimat de proprietar, şi recuperat, de aproximativ 400.000 euro.

Sălăjeanul nu se afla la prima faptă de acest gen. În noaptea de 10 spre 11 decembrie, poliţiştii clujeni au fost sesizaţi despre faptul că dintr-o locuinţă de pe raza municipiului Cluj-Napoca, persoane necunoscute au pătruns prin efracţie şi au sustras 12 tablouri. Prejudiciul estimat de proprietar este de aproximativ 60.000 lei.

De asemenenea, în urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că bărbatul din Sărmăşag este co-autorul furtului de tablouri din 24 decembrie 2010, cu un prejudiciu de 400.000 de euro, celălalt suspect, tot din Sărmăşag, aflându-se deja în arest. Atunci, cei doi au furat nouă tablouri semnate de Elena Popeea, o pictoriţă româncă ce a trait la Paris. Deasemenea, bărbatul a mai fost pedepsit penal de autorităţile din Ungaria, fiind cercetat şi de poliţiştii din judeţul Satu Mare pentru fapte similare.

Suspectul câştiga încrederea persoanelor prin oferirea de servicii de amenajări interioare. Astfel afla despre valoarea unor bunuri deţinute de proprietari, după care le sustrăgea, apoi le vindea.

CITIŢI ŞI:

VIDEO Tablouri de aproape o jumătate de milion de euro furate din casa unui clujean

Cu sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Sălaj, suspectul a fost depistat pe raza oraşului Şimleu Silvaniei şi a recunoscut fapta săvârşită. Primele verificări au stabilit că acesta a vândut obiectele de artă unui colecţionar de artă din judeţul Satu Mare. Poliţiştii clujeni s-au deplasat în municipiul Satu Mare pentru recuperarea a opt dintre acestea.

În prezent, poliţiştii clujeni continuă cercetările pentru recuperarea întregului prejudiciu.  Bărbatul este cercetat în stare de arest preventiv, pentru 29 de zile, pentru furt calificat în formă continuată.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite