VIDEO Tablouri de aproape o jumătate de milion de euro furate din casa unui clujean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: captură video
Foto: captură video

O persoană a fost arestată, iar o alta este căutată de poliţişti, după ce au furat opt tablouri în valoare de peste 400.000 de euro dintr-o locuinţă din centrul municipiul Cluj-Napoca.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Cluj, Gina Pop, că două persoane au furat, vineri seară, opt tablouri valoroase dintr-o locuinţă din centrul municipiului Cluj-Napoca. Pop a spus că cele două persoane au escaladat balconul, au intrat în locuinţă, au luat tablourile şi au ieşit tot pe balcon.

Unul dintre autori a fost prins în judeţul Sălaj şi a fost arestat duminică, iar cel de-al doilea a fost identificat, fiind căutat de poliţişti. Tablourile, în valoare de peste 400.000 de euro, au fost recuperate şi vor fi predate proprietarului.

„Victima locuieşte în zona centrală. Alte detalii nu vă putem oferi întrucât se fac cercetări în vederea depistării celui de-al doilea suspect“, a declarat inspectorul Gina Pop, reprezentantul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj. Până în prezent nu s-a stabilit dacă infractorii au acţionat „la pont“.

Furturile din locuinţe, în scădere la Cluj

Potrivit bilanţului IPJ Cluj pentru primele nouă luni ale anului în curs, la nivelul judeţului, infracţiunile de furt reprezintă 64,50% din totalul faptelor contra patrimoniului sesizate. Faţă de anul trecut, însă, numărul infracţiunilor de furt au scăzut cu 5,12%. Dintre acestea, furturile din locuinţe au înregistrat o scădere de 4,37%, cele din societăţi comerciale de 21% şi din autovehicule de 23,09%.

Potrivit oficialilor IPJ, în prezent, cele mai multe furturi sunt comise pe raza magazinelor alimentare. Hoţii fură mâncare, obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte, dar şi a produselor alcoolice şi din tutun. „Statistic, faţă de anul trecut, a scăzut numărul furturilor comise. Infractorii fură mâncare din societăţile comerciale din două motive: pentru a-şi asigura traiul zilnic sau pentru a le valorifica în schimbul obţinerii unei sume de bani. Cu siguranţă un factor important în acest sens îl reprezintă şi situaţia economică actuală“, a arătat Gina Pop.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite