FOTO Clujul mai dă un ministru al Educaţiei. Este al şaselea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cătălin Baba este al şaselea clujean care va ocupa portofoliul Educaţiei după Liviu Maior, Andrei Marga, Mircea Miclea, Mihail Hărdău şi Emil Boc. Baba a fost secretar de stat în ministerul pe care acum îl va coordona.

Cătălin Baba este conf. dr. la Universitatea „Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, decan al Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, şi un apropiat al fostului premier Emil Boc. Baba lucrează în sistemul universitar de 12 ani, reiese din CV-ul acestuia, este licenţiat în medicină veterinară şi ştiinţe politice, iar doctoratul l-a luat în ştiinţe politice.

A fost responsabil cu practica studenţilor la comisiile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, Preşedinţiei şi Guvernului României (1996-2000), membru al Senatului UBB (1997)şi purtător de cuvânt al UBB (2001-2004), prodecan al Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (2001-2004). Din CV-ul posibilului viitor ministru mai aflăm că el a elaborat strategii de dezvoltare pe termen mediu al oraşului Cluj-Napoca (2006-2007).

image

Click pe poze pentru a vedea clujenii ce au ocupat fotoliul Educaţiei

CV-ul lui Cătălin Baba este unul care-l califică pentru această funcţie, cel puţin asta spun alţi doi foşti miniştri ai Educaţiei, Mircea Miclea şi Mihail Hărdău.

Conducerea UBB acuză: „Corupţie la Facultatea de Ştiinţe Politice“

Acuzele de corupţie de la UBB se mută în instanţă

Dezastru la BAC: Miniştrii care au umplut ţara de proşti

14 miniştri în 22 de ani la Educaţie

„Adevărul" a luat legătura cu ceilalţi universitari clujeni care au ocupat fotoliul de la Educaţie. În ultimii 22 de ani au fost 14 miniştri ai Educaţiei. Dintre aceştia 6 au plecat de la Cluj-Napoca.

Liviu Maior a fost ministru al Educaţiei între anii 1992-1996, în guvernul condus de Nicolae Văcăroiu.  „Este una dintre persoanele cele mai avizate să ocupe funcţia de ministru al Educaţiei ţinând cont de experienţa sa. Dumnealui nu îi este străin Ministerul Educaţiei. Sunt convins că e o alegere bună. Primul lucru pe care trebuie să-l facă e să nu se apuce să modifice Legea Educaţiei", crede Liviu Maior.

Andrei Marga a fost ministru al Educaţiei în perioada 1997-2000 în guvernele Ciorbea, Radu Vasile şi Mugur Isărescu. Acesta nu a putut fi contactat. CV-ul său.

Mircea Miclea a fost ministru al Educaţiei în perioada decembrie 2004-noiembrie 2005, în guvernul Tăriceanu. „Cătălin Baba are experienţa necesară. Sunt sigur că va accelera aplicarea Legii Educaţiei", susţine Miclea. CV - ul său.

Mihail Hărdău a fost ministru al Educaţiei în perioada 2005-2007, în guvernul Tăriceanu. „Are experienţă şi e persoana potrivită. Faptul că a mai lucrat în Ministerul Educaţiei e un atuu pentru că aceasta înseamnă că ştie sistemul", consideră Hărdău. CV-ul său

Emil Boc a fost ministru interimar al Educaţiei în perioada octombrie-decembrie 2009, în guvernarea Boc. CV- ul său

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite