Ceasuri de zeci de mii de euro găsite acasă la primarul arestat Sorin Apostu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Apostu (foto: adevarul)
Sorin Apostu (foto: adevarul)

Fostul primar al Clujului, Sorin Apostu deţinea, la începutul lunii noiembrie, o impresionantă colecţie de ceasuri, dintre care cel mai scump valora peste 10.000 de euro. Totuşi, colecţia nu a fost menţionată în declaraţia de avere a edilului arestat.

Percheziţia de la domiciliul primarului suspendat al Clujului, Sorin Apostu, a scos la iveală mai multe „secrete" pe care edilul arestat a reuşit, de-a lungul timpului, să le ascundă de ochii lumii. Astfel, susţin unele surse apropiate anchetei, Apostu deţinea, la începutul lunii noiembrie, o impresionantă colecţie de ceasuri de mână. Cea mai scumpă piesă de colecţie valorează, potrivit aceloraşi surse, peste 10.000 de euro.

Se pare că ar fi vorba de o colecţie de mai bine de 10 ceasuri, toate valoroase, şi nu doar din punct de vedere sentimental. Astfel, valoarea întregii colecţii s-ar ridica în jurul sumei de 60.000 de euro, susţin sursele apropiate anchetei. Rămâne de văzut dacă Agenţia Naţională de Integritate (ANI) se va sesiza cu privire la descoperirea colecţiei valoroase pe care primarul suspendat al Clujului a omis să o menţioneze în declaraţia sa de avere.

De altfel, după arestarea din noaptea de 10 spre 11 noiembrie 2011 a lui Sorin Apostu, a fost pus sechestru pe o anumită sumă de bani, precum şi pe patru carduri bancare.

De la ceasuri, la canistre cu benzină

Dacă în casă edilul avea, la loc ferit de ochii lumii, mai multe colecţii valoroase, în garaj se mai aflau, la începutul lui noiembrie, şi câţiva pepeni. Marin Stancu, şeful pepenarilor din Dăbuleni, este şi el acuzat de dare de mită. În motivarea arestării lui Sorin Apostu se arată că Stancu a fost cel care a strâns, de la fiecare producător din Dăbuleni în parte, câte 4.000 de euro (în total, aproximativ 50.000 de euro, n.r.), pentru ca de la Primărie să se emită autorizaţii de comercializare stradală în Cluj-Napoca. De altfel, Stancu era cunoscut, în Dăbuleni, ca „primarul de Cluj".

Legat de cardurile de carburant emise de compania Rosal şi găsite de anchetatori acasă la familia Apostu, sursele „Adevărul" au dezvăluit că nu doar autoturismul Monicăi Apostu era alimentat regulat cu respectivele carduri, ci se umpleau canistre la pompele de carburanţi, dinainte pregătite. Surse apropiate anchetei au precizat că există, ca dovadă, imagini surprinse se pare de camerele de supraveghere de la benzinării.

CITEȘTE ȘI Primarul din Cluj, Sorin Apostu, a fost reţinut pentru mită de o sută de mii de euro

Procurorii DNA au pus, săptămâna trecută, la dispoziţia primarului suspendat al Clujului, Sorin Apostu, şi a apărătorilor acestuia materialul de urmărire penală a cărui redactare a durat aproape două luni.

Dosarul Apostu se „îngraşă" de Crăciun: Carrefour l-a „turnat" pe primar

Sorin Apostu a fost arestat în noaptea de 10 spre 11 noiembrie 2011, fiind acuzat de luare de mită în formă continuată. Ulterior, procurorii DNA au emis o ordonanţă de extindere a urmăririi penale, acuzându-l pe Apostu şi de fals în înscrisuri şi de spălare de bani.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite