O avocată din Cluj a fost arestată pentru furt din poşete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocata Ioana Foia (30 de ani) a fost arestată vineri pentru 29 de zile, de judecătorii Curţii de Apel Cluj. Ea este acuzată de furt calificat, înşelăciune, fals în înscrisuri şi exercitarea meseriei fără drept.

Judecătorii Curţii de Apel Cluj au emis un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele avocatei Ioana Foia, acuzată dee furt calificat şi înşelăciune de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj (PCA). Ioana Foia a făcut recurs pe loc, urmând ca acesta să fie judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

ÎI DOARE ÎN COT DE CRIZĂ:
Topul salariilor barosane ale funcţionarilor din primării care sfidează recesiunea

Amintim că tânăra avocată, membră a Baroului Cluj începând cu anul 2007, a fost reţinută în această dimineaţă pentru 24 de ore, fiind acuzată de furt calificat, înşelăciune şi fals în înscrisuri. Ioanei Foia i-a fost organizat un flagrant în urma căreia s-a demonstrat că a furat din poşeta administratoarei unui salon cosmetic, suma de 100 de lei. În rechizitoriu, procurorii mai arată că din acelaşi salon, avocata a sustras suma de 200 de euro cu o zi înainte.

În aprilie, avocata a furat, în două rânduri, bani din poşeta administratorului unui salon de coafură din Cluj-Napoca.

După ce a constatat primul furt, de 200 de euro, patroana a luat legătura cu poliţiştii.

Aceştia au pus „la vedere" două bancnote de 100 de lei marcate, iar momeala a fost „muşcată" de avocată.

Mai mult, pentru înşelăciune, apărătoarea este acuzată că ar fi obţinut suma de 30.000 de lei, respectiv alţi 9.000 de lei de la diverşi clienţi cărora urma să le întocmească mai multe acte.

Avocata a fost depusă în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj.

CITEŞTE ŞI:

Avocată reţinută pentru furt

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite