Angela Merkel: „Ofer tot sprijinul Clujului, pentru a deveni Capitală Culturală Europeană“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angela Merkel a vizitat Clujul în luna octombrie
Angela Merkel a vizitat Clujul în luna octombrie

Cancelarul german Angela Merkel se arată dispusă să sprijine Clujul în „bătălia“ pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2020, în răspunsul unei scrisori a primarului municipiului Cluj-Napoca.

Citeşte totul despre vizita Angelei Merkel la Cluj

„Doamna Angela Merkel a rămas plăcut impresionată de interesul pe care îl acordaţi culturii şi limbii germane şi vă transmite faptul că îşi aminteşte cu mare drag de vizita în Cluj-Napoca“, se arată în scrisoarea semnată de Elisabeth Gorecki-Schoberl, comisarul guvernului german pentru cultură şi media.

„După cum aţi punctat şi dvs., programul Capitală Culturală Europeană este o iniţiativă nemaipomenită pe plan european. Locuitorii, organizatorii şi turiştii oraşului german Essen se bucură în acest an de titlul de Capitală Culturală Europeană, un proiect foarte reuşit, care a conturat o rezonanţă importantă în întreaga Europa. Folosesc acest prilej pentru a oferi tot sprijinul meu în atingerea obiectivului Clujului, acela de a deveni Capitală Culturală Europeană“, se mai arată în scrisoare.

Totuşi, aceasta a menţionat că aspectele procedurale pentru înscrierea în acest proiect în perioada 2007-2019 sunt reglementate prin Ordinul 1622/2006/EG, referitor la stabilirea unei acţiuni comunitare pentru susţinerea programului Capitală Culturală Europeană. „Comisia Europeană a anunţat înfiinţarea unui Birou de consultanţă, care se va ocupa de oraşele ce se vor înscrie în acest program după anul 2019. În acest sens, criteriile care vor desemna Capitala Culturală Europeană se vor stabili la nivel european“, a mai spus cancelarul.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite