Activiştii „Salvaţi Roşia Montana“: „Vom mai organiza acţiuni radicale în Cluj“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestatarii s-au reîntors aseară, în jurul orei 20.00, în faţa Hotelului Continental
Protestatarii s-au reîntors aseară, în jurul orei 20.00, în faţa Hotelului Continental

Activiştii ecologişti din campania „Salvaţi Roşia Montana", ce au ocupat ieri, timp de aproape şapte ore, clădirea fostului Hotel Continental din centrul Clujului, au continuat aseară, aproape două ore, protestul. Ei spun că au multă energie şi vor mai organiza acţiuni radicale.  

Aseară s-au adunat în jur de 50 de persoane, care au stat atât în faţa fostei clădiri a Hotelului Continental, cât şi în Piaţa Unirii. Ramona Duminicioiu, unul dintre activiştii campaniei „Salvaţi Roşia Montană", spune că aseară nu au stat mai mult de două ore şi s-au bucurat de sprijinul trecătorilor. „Lumea a avut aseară multă energie. Am jucat o piesă de teatru contemporan, una de-a şoarecele şi pisica. Noi eram şoarecii, iar pisica era poliţia. Apoi am stat la coadă la legitimări, am avut baloare cu texte Salvaţi Roşia Montană şi am mers cu spatele pe trecerile de pietoni de lângă Conti", afirmă ecologistul.

FOTO Hotelul Continental a fost ocupat de către activiştii „Salvaţi Roşia Montană“

Acesta mai spune că se simte o energie aparte la Cluj, că mulţi oameni au fost solidari cu ei, atât la protestul de aseară, cât şi pe facebook, unde au postat numeroase mesaje de încurajare. „Pe viitor vom mai organiza proteste radicale la Cluj", adaugă Ramona Duminicioiu.

Tot aseară, administratorul clădirii fostului Hotel Continental a fost păzit de o firmă de securitate pentru a se evita ocupări cum s-a întâmplat ieri cu ecologiştii.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite