FOTO. VIDEO Hotelul Continental a fost ocupat de către activiştii „Salvaţi Roşia Montană“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doi dintre activiştii „Salvaţi Roşia Montana“ au fost luaţi pe sus de poliţişti
Doi dintre activiştii „Salvaţi Roşia Montana“ au fost luaţi pe sus de poliţişti

În cursul nopţii de duminică spre luni, un grup de activişti din Campania ”Salvaţi Roşia Montană” au ocupat clădirea fostului Hotel Continental din centrul Clujului. În acest moment protestatarii se află încă în clădire. Pe hotel a fost postat un baner pe care scrie „Revoluţia Începe la Roşia Montană“. 

UPDATE 20.15

Activiştii s-au întors în faţa Hotelului Continental pentru a continua protestul. Ramona Duminicioiu, unul dintre activiştii campaniei „Salvaţi Roşia Montană“, spune că au de gând să rămână câteva ore în faţa imobilului şi vor protesta cântând. Alături de ei sunt şi doi poliţişti.

Activiştii „Salvaţi Roşia Montană“: „Vom mai organiza acţiuni radicale în Cluj“

Activiştii „Salvaţi Roşia Montană“ vor continua protestele

Celebra clădire a hotelului "Continental" (cunoscut şi sub numele "Palatul New-York") din Cluj a fost ocupată de activişti ecologişti, în intenţia de a atrage atenţia opiniei publice privind periculozitatea proiectului minier propus de Gabriel Ressources pentru Roşia Montană, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.  VOM REVENI CU AMĂNUNTE


Protest pentru Roşia Montană la Cluj

UPDATE 14.00

„În cursul zilei de astăzi, 7 noiembrie, la Secţia 1 Poliţie Cluj-Napoca a fost înregistrată plângerea penală privind săvârşirea infracţiunii de tulburare de posesie, formulată de către administratorul unei societăţi comerciale, cu privire la faptul că mai multe persoane necunoscute au ocupat, fără drept, un imobil situat în centrul municipiului Cluj-Napoca fără a avea consimţământul acestuia şi refuză să îl elibereze. Având în vedere cele sesizate, poliţiştii clujeni efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor suspecte, iar în funcţie de rezultatul cercetărilor se va propune o soluţie procedurală", se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

UPDATE 13.15

Unul dintre protestatari a fost luat de poliţişti şi dus cu duba la secţie, pentru audieri.

UPDATE 11.30


Mihnea Blidariu, solistul trupei Luna Amară, a declarat pentru „Adevărul“ că el şi formaţia s-au implicat în campanie din anul 2003 şi speră ca, prin această campanie, să reuşească să schimbe ceva în mentalitatea oamenilor, dacă nu şi în cea a politicienilor. „Sper să nu se facă uz de forţă“, a spus acesta.

Se pare că un reprezentant al protestatarilor a luat legătura cu proprietarul clădirii fostului Hotel Continental şi a primit asigurări că pot rămâne în clădire.

UPDATE 11.20

Grupul de protestatari este format din cinci persoane printre care şi solistul formaţiei „Luna Amară“, Mihnea Blidariu. Aceştia au intrat în incinta hotelului, se pare, printr-o fereastră şi vor să stea trei zile acolo. Alte două persoane împart fluturaşi la intrarea în hotel. „Am ocupat Continentalul pentru a preocupa Clujul în legătură cu situaţia de la Roişia Montană“, a declarat unul dintre protestatari, inginerul Bogdan Buta. Alte revendicări ale Grupului „Salvaţi Roşia Montană“ sunt: renegocierea de către Statul Român a contractului cu Gabriel Resources, preşedintele României să înceteze să facă lobby pentru o companie privată şi CNA să răspundă la solicitările grupului privind publicitatea mincinoasă.

UPDATE 10.30

Poliţia: „acţiunea este ilegală“

Adjunctul şefului Poliţiei Judeţului Cluj, Zaharie Ciorbă, a fost prezenta la faţa locului şi a cerut protestatarilor să înceteze acţiunea. „Ceea ce fac tinerii nu e legal. Ei nu au autorizaţie. Încercăm să-i scoatem afară“, a spus poliţistul şi apoi a plecat. În replică, protestatarii au arătat că nu au nevoie de autorizaţie.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite