Tragedia anului 2011 la Călăraşi: moartea fulgerătoarea a miliardarului Aldis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Memoria lui George Naghi, cinstită de autorităţi
Memoria lui George Naghi, cinstită de autorităţi

Călăraşiul avea să fie zguduit în acest an de o tragedie care a îndurerat întreaga comunitate de pe malul Borcei.

George Naghi(59 de ani), cel mai bogat om din Bărăgan, a sfârşit fulgerător pe 7 august 2011 într-un accident nautic. A lăsat în urmă o avere de 28 de milioane de euro.Patronul imperiului Aldis, ale cărei baze le pusese în anul 199, Naghi a murit în timp ce ieşise la o plimbare cu barca pe braţul Borcea, alături de soţia sa. Unul dintre cei mai bogaţi oameni din România ieşise cu şalupa la plimbare pe Braţul Borcea şi, din cauza vitezei, s-a izbit de un dâmb de pământ, murind pe loc. Soţia sa, Alina, a fost rănită grav şi a necesitat mai multe luni de tratament la clinicile AKH şi Dobling de la Viena. Pentru a cinsti cum se cuvine memoria lui Naghi, cel care angajase peste o mie de călărăşeni la fabrica de mezeluri pe care o patrona, primarul oraşului, Nicolae Dragu a decretat zi de doliu în oraş, miercuri, 10 august, atunci când a avut loc înmormântarea fastuoasă. Evenimentul a scos pe străzi toţi locuitorii oraşului, iar George Naghi a fost condus pe ultimul drum în aplauzele întregii urbe.

Cine era George Naghi

În urmă cu un an, milionarul declara într-un interviu Forbes că este pasionat de apă şi îî place adrenalina, fiind înnebunit să se plimbe cu iahtul sau cu şalupa pe Dunăre, şi că îî place să se piardă printre canale unde admira vegetaţia unică din zonă. George Naghi spunea că era mulţumit de viaţa pe care o duce şi că a avut noroc la bani încă de la 20 de ani, niciodată nu i-au lipsit.
La aproape 20 de ani de la lansarea în afaceri pe cont propriu, George Naghi, care deţinea împreună cu soţia sa producătorul de mezeluri Aldis Călăraşi, unul dintre principalii jucători pe piaţa internă, era convins că a pus pe picioare un business bun.
Cu o avere estimată la aproximativ 27-28 de milioane de euro, patronul Aldis în vârstă de 59 de ani, deţinea una dintre cele mai mari unităţi de producţie din ţară, cu o capacitate de aproximativ 150 de tone pe zi.

Citeşte şi: Primul val de concedieri la Aldis Călăraşi: 191 de oameni rămân pe drumuri

Citeşte şi: Protest la fabrica de mezeluri Aldis. Angajaţii, nemulţumiţi că nu şi-au primit lefurile

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite