Barja Dunav, cu o mie de tone de gluten la bord, la un pas de a se scufunda
0Din cauza gheţurilor care fac ravagii pe Dunăre, nava Dunav, cu o o mie de tone de gluten la bord a fost avariată. Echipajul, format din doi marinari, se aştepta de săptămâna trecută la ce este mai rău. Oamenii erau blocaţi la Chiciu şi doar o minune îi putea salva.
Duminică seară, temerile acestora s-au adeverit. Dunărea avea să-i pună faţă în faţă cu moartea.În urma ruperii podului de gheaţă, nava a fost înclinată şi a început să ia apă. „Din 1984 n-am mai văzut aşa ceva. Suntem la mila Domnului. Nu putem decât să aşteptăm“, ne-a spus Vasile Porumb, căpitanul barjei. Cei doi membri ai echipajului au reuşit să se salveze.
Citeşte şi: S-a rupt un pod de gheaţă pe Dunăre. Mai multe nave,
duse în aval la Călăraşi