Florin Oprea, director Căpitănia Zonală Giurgiu: “Douăsprezece nave au fost luate de gheaţă, iar una dintre ele s-a scufundat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pod de gheaţă care s-a rupt în zona portului Călăraşi a făcut prăpăd pe Dunăre în noaptea de 26 spre 27 februarie. Conform directorului Căpităniei Zonale Giurgiu (CZG), instituţie care are în subordine şase porturi printre care şi Călăraşi, 12 nave au fost luate de gheaţă iar una dintre ele scufundată.

Incidentul s-a produs la miezul nopţii, atunci când podul de gheaţă s-a pus în mişcare măturând totul în cale. În momentul în care au văzut că nava lor se scufundă, doi marinari s-au salvat în ultimul moment sărind pe unul dintre pontoane.

“Toată acea energie de gheaţă s-a pus în mişcare şi a luat cu ea toate pontoanele şi navele întâlnite în cale. Au fost luate de gheaţă douăsprezece nave iar una dintre ele s-a scufundat. Marinarii de pe nava scufundată au reuşit să se salveze” a declarat pentru “Adevărul” Florin Oprea, directorul Căpităniei Giurgiu.

Acesta susţine că nava scufundată, Ada 1, aparţinea unei firme din Constanţa şi era încărcată cu porumb.

Referitor la situaţia din zona portului Giurgiu, directorul CZG spune că nu există motive de îngrijorare. “Din fericire ne-a ferit Dumnezeu de aşa ceva. Ce a fost mai greu pentru Giurgiu a trecut încă de joi” a mai spus Florin Oprea.

CITEŞTE ŞI: Alertă pe Dunăre! Blocurile de gheaţă fac prăpăd la Călăraşi

Barja Dunav, cu o mie de tone de gluten la bord, la un pas de a se scufunda

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite