Evaziune din afaceri cu carne de pui. A cumpărat tone de marfă, deşi nu avea niciun leu în cont

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toată carnea de pasăre a fost confiscată Foto: Arhivă Adevărul
Toată carnea de pasăre a fost confiscată Foto: Arhivă Adevărul

Patronul unei firme din Călăraşi a fost pus sub urmărire penală de către poliţiştii de la Investigarea Fraudelor pentru  înşelpciune şi evaziune fiscală din afaceri cu carne de pui. Anchetatorii au stabilit că ilegalităţile au fost comise în urmă cu trei ani, iar firma înşelată este în comuna Dragalina.

Poliţiştii spun că, iniţial, bărbatul a cumpărat carne şi alte sortimente de pui, dar a plătit o mică parte din marfă pentru a câştiga încrederea partenerilor de afaceri.
„În perioada 29 mai – 14 august 2009, a achiziţionat carne de pui şi sortimente din carne de pui de la  o societate comercială din Dragalina, în valoare totală de 360.736,64 lei, şi a emis 17 facturi, care nu au fost înregistrate în evidenţa contabilă a societăţii. Pentru o parte din contravaloarea mărfii, achiziţionată în primă fază, administratorul a plătit cash”, a declarat Ramona Tudor, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi.

Paguba se ridică la peste 200.000 de lei

Pentru restul de marfă, bărbatul a predat 7 instrumente de plată, neexistând disponibil în cont în momentul introducerii la plata a acestora, prejudiciul fiind de 203.274,88 lei.  Din analiza extraselor de cont ale societăţii achizitoare, anchetatorii au descoperit că nu a existat niciun moment disponibil în conturile acesteia pentru ca societatea furnizoare să încaseze sumele de bani înscrise în instrumentele de plată. În acest dosar cercetările sunt efectuate în continuare pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, respectiv evaziune fiscală (omisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate).

Citiţi şi:
Ţepar de milioane cu firme fantomă

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite