INCREDIBIL: Mortul de la Răşinari este Marian Stanciu, dispărut din Călăraşi în urmă cu 16 ani !

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Stanciu în tinereţe Foto: Arhiva familiei
Marian Stanciu în tinereţe Foto: Arhiva familiei

Marian Stanciu, din Călăraşi, dispărut de acasă din anul 1995, a fost îngropat de o altă familie care a crezut că mortul este ruda lor, Vasile Alb. Nici vorba de aşa ceva. Bărbatul a fost găsit cât se poate de viu, cerşind pe străzile Timişoarei.

Poliţiştii au o nouă pistă, în cazul cadavrului găsit anul trecut într-o pădure din zona localităţii Răşinari, din apropierea Sibiului. Pe baza recunoaşterii de către fosta soţie, cadavrul a fost identificat ca aparţinând lui Marian Stanciu, plecat de acasă de 16 ani. Iniţial, cadavrul fusese identificat ca aparţinând lui Vasile Alb, un bărbat de 41 de ani din Covasna, care în luna aprilie a acestui an a fost găsit viu, la Timişoara. La momentul respectiv, Poliţia Sibiu a explicat faptul că identitatea a fost stabilită ţinând cont de mai mulţi factori, printre care şi declaraţiile mamei lui Vasile Alb, care le-a declarat oamenilor legii că victima seamană foarte bine cu fiul său.

S-a dus să cumpere zahăr

Marian Stanciu a dispărut de acasă într-o zi de martie din anul 1995. Dacă ar fi trăit, ar fi avut 49 de ani. „Mama lui este ultima persoană care l-a văzut în viaţă. Din păcate, ea s-a prăpădit acum 2 ani. Marian i-a spus că merge să cumpere zahăr, însă de atunci parcă a intrat în pământ“, povesteşte Ioana, fosta soţie a dispărutului. Deşi se înţelegeau foarte bine, femeia recunoaşte că Marian avea diverse probleme. Nu prea îi plăcea munca, însă se descurca admirabil în orice situaţie. „Era sociabil, comunicativ şi plin de viaţă. Vorbea cu toată lumea, iar la noi în casă, la fiecare sfârşit de săptămână existau petreceri. Marian avea mulţi prieteni: profesori, poliţişti, judecători“, îşi aminteşte femeia.

Marian Stanciu ar fi avut astăzi 49 de ani Foto: IPJ Călăraşi

Prima plecare

Faptul că nu a mai apărut acasă nu a îngrijorat-o foarte mult, deoarce în urmă cu 2 ani dispăruse la fel. Atunci însă a ţinut legătura cu ea şi a motivat că a fost plecat în străinătate. S-a gândit că s-a întâmplat şi acum 16 ani la fel. „Din păcate nu a fost aşa. Nimeni nu a mai auzit nimic de el. În fiecare an de când a dispărut am aşteptat să dea măcar un telefon“, spune femeia. Marian Stanciu a plecat de acasă fără niciun bagaj, fără buletinul de identitate şi fără bani. El şi-a schimbat documentul de identitate pe 13 aprilie 1994, iar de atunci nu a mai solicitat niciun act.„Nu a luat nimic din casă, doar hainele cu care era îmbrăcat“, mai spune femeia.

N-a avut niciun motiv

Marian nu ar fi avut niciun motiv să-şi părăsească familia. Îşi deschisese o tarabă în Piaţa Centrală, alături de o rudă, în 1993, şi câştiga frumuşel. Fosta soţie spune că nu duceau grija zilei de mâine. Aveau o casă , o fetiţă, şi-şi permiteau să trăiască decent. „Marian era elegant, îi plăceau lucrurile rafinate şi ştia să fie agreabil în orice situaţie. Era o fire veselă şi comunicativă“, mai spune femeia. Cu toate acestea, ea nu omite să precizeze că el se afla sub tratament psihiatric, însă niciodată nu fusese violent cu ea. În tinereţe, într-un acces de furie s-a autoincendiat, ceea ce-i lăsese mai multe cicatrice pe corp.

Căutări multiple

Dispariţia lui Marian Stanciu a fost reclamată la IPJ Călăraşi, în vara acestui an, atunci când unica sa fiica, devenită majoră, a decis că a venit momentul să-şi caute părintele. „Fata a venit la noi pentru a o ajuta să-şi găsească tatăl. Foate multe informaţii nu avem. Căutările vor fi multiple pentru că este greu de găsit, având în vedere că nimeni nu l-a mai văzut de atâta timp“, declara la acea dată Ramona Tudor, purtător de cuvânt IPJ Călăraşi.

Se aşteaptă rezultatele ADN

La un an de la descoperirea cadavrului, polițiștii au o nouă pistă în cazul celui care este în continuare îngropat în cimitirul de la Rășinari. “Bărbatul a fost identificat pe baza recunoaşterii de către familie, mai exact a fost recunoscut de către fosta soţie, după fotografii”, a declarat pentru Adevărul Luciana Balteş, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Potrivit sursei citate, pentru a putea finaliza dosarul, poliţiştii aşteaptă ca această variantă să fie confirmată şi de probele ADN, care au fost trimise spre analiză la Bucureşti.

Citeşte şi: Fiica şi-a dat tatăl dispărut după 16 ani !

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite