Călăraşi: Rromii din Săruleşti atacă în haită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rromii au fost înconjuraţi de peste 300 de poliţişti şi jandarmi
Rromii au fost înconjuraţi de peste 300 de poliţişti şi jandarmi

Pentru a-i ţine sub control, Poliţia spune că ar trebui sprijinită şi de factorul politic. Peste 300 de poliţişti, mascaţi de la DIAS, jandarmi, angajaţi de la Enel, comisari de la Garda de Mediu şi cea Financiară i-au luat ca din oală, ieri dimineaţă, pe rromii din comuna Săruleşti, suspecţi în mai multe dosare de furt.

Situaţia la Săruleşti a devenit, de-a dreptul, explozivă, după ce pe 11 noiembrie 2010, 150 de rromi au ieşit la atac. „ Au prins din ce în ce mai mult curaj şi dau atacuri după atacuri. Ar trebui să se implice şi factorul politic aici pentru a-i putea stăpâni. De exemplu, Primăria. Mulţi dintre ei au ocupat abuziv terenuri, deci, nu au acte pe case. Cine să le întocmească lor contracte pentru energie, dacă stau clandestin? “, a declarat comisarul-şef Gheorghe Sava, şeful Poliţiei Transporturi Feroviare.

Pe 11 noiembrie, poliţiştii au fost sesizaţi că se fură ca-n codru la Săruleşti. Un grup de 150 de rromi a frânat trenul de marfă nr.81942/1, au deschis vagoanele şi au trecut la descărcat deşeurile de fier care proveneau de la uzina Dacia Piteşti şi aveau ca destinaţie societatea Donasid din Călăraşi.„ Trenul a staţionat patru ore, timp în care au fost furate 27 de tone de fier.

Călăraşi: Descinderi în forţă la Săruleşti UPDATE

Pentru că s-au intensificat aceste furturi în ultima perioadă, am decis să acţionăm în forţă pentru a restabili ordinea“, a mai spus comisarul-şef Sava. Poliţiştii sunt de părere că localnicii din Săruleşti s-au obişnuit să creadă că ei fac legea în localitate. Infracţiunile sunt la ordinea zilei, începând cu branşările ilegale la curent şi până la atacurile de pe calea ferată. „Niciunul nu recunoaşte că a furat. Din contră, dau vina pe români. Dacă tot era trenul oprit, de ce să nu-l prăduiască?“, spune, cu năduf, Sava.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite