Călăraşi: Dezaxatul care ataca femeile cu cuţitul, arestat pentru 29 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constantin Fieraru (32 de ani) este principalul suspect în uciderea unei femei şi în înjunghierea unei eleve de liceu. Bărbatul care a terorizat timp de mai multe luni femeile din oraş a fost capturat. Constantin Fieraru este cel care a semănat spaimă şi panică, după ce s-a răspândit zvonul că urmăreşte şi înjunghie tinerele.

În baza probelor administrate de poliţişti şi procurori, judecătorii Tribunalului Călăraşi au admis aseară cererea de arestare preventivă a lui Constantin Fieraru. Bărbatul va sta 29 de zile după gratii.

Citiţi şi: EXCLUSIV Fotografia individului care ataca femeile cu cuţitul /Suspectul a fost arestat

Despre acesta, poliţiştii spun că ar fi agresorul Luminiţei Chevici, înjunghiată în inimă pe data de 10 septembrie 2010, chiar în scara blocului în care locuia. Tânăra a murit după 56 de zile la spital, unde a fost în comă profundă. Tot în zona Orizont, la câteva luni de la acest incident a început lanţul atacurilor. Oficial, Poliţia vorbeşte doar despre două dosare: cel al Luminiţei Chevici şi al adolescentei Ana-Maria care a fost atacată pe 25 februarie 2011 şi, din fericire, a scăpat cu viaţă.

Duminică seară, suspectul principal a fost săltat de pe stradă de poliţişti. Mama şi fratele acestuia ştiu că a ieşit să se întâlnească cu o fată. „ Aşa ne-a spus şi a plecat de acasă la ora 20.40. La ora 23.00, agent şef principal, Constantin Ştefănescu a venit la noi şi l-a luat pe Aurelian(n.r: fratele suspectului) pentru a-l recunoaşte la poliţie. Nu mi-au spus decât că era băut şi nu avea buletinul la el“, ne-a declarat fratele acestuia.

Au răscolit casa

Elena Fieraru(69 de ani), mama suspectului îşi frânge mâinile, iar lacrimile îi inundă faţă. Spune că nu ştie ce s-a întâmplat cu fiul ei, iar vestea că ar putea fi acuzat de crimă o cutremură. „ Are obiceiul să bea, dar în niciun caz să ia viaţa cuiva…Nu-l cred în stare de aşa ceva, nu este violent“, ne spune femeia în timp ce fiul său, Aurelian, o aprobă din priviri.

În cursul nopţii, Poliţia  a răscolit toată casa de pe strada Stadionului nr.37, unde agresorul locuieşte alături de mama şi unul dintre fraţii săi, într-o sărăcie lucie. „Au căutat toate hainele lui Costel şi au făcut fotografii în toată casa. Dar nu ne-a spus nimeni de ce atâta vâlvă“, povesteşte, femeia, cu lacrimi în ochi.

Era băut

Constantin mai are doi fraţi şi o soră, el fiind cel mai mic dintre ei. Aurelian Fieraru (36 de ani), fratele suspectului, a mers la Poliţie şi a petrecut toată noaptea la sediul IPJ. „Nu am putut să vorbesc cu Costel şi ne-au spus că l-a luat poliţia pentru că era băut şi nu avea buletinul la el. Când am plecat de la poliţie mi-au spus că o să-i dea drumu şi că o să ajungă acasă, dar nu a fost aşa“, ne-a declarat Aurelian Fieraru,

Familie amărâtă

Elena Fieraru (69 de ani), mama suspectului este pensionară şi este foarte bolnavă. „Nu mi-a făcut niciodată probleme. De câte ori îl chemau vecinii să îi ajute la treabă, se ducea, aşa mai câştiga şi el un ban. Mai consuma alcool, dar nu am avut niciun fel de probleme şi nici nu se făcea scandal. Suntem o familie decentă, cu frică de Dumnezeu, chiar dacă suntem amărâţi “, a mai precizat femeia. Costel are probleme psihice, motiv pentru care a fost scutit de efectuarea stagiului militar. Chiar fratele său ne-a arătat un bilet de trimitere către psihiatrie pe care la diagnostric este trecută oligofrenie.

Plângere

Aurelian Fieraru, fratele suspectului, este foarte supărat şi este decis să facă plângere, deoarece crede că fratele său a fost reţinut fără niciun motiv. „Nu se poate să te ia aşa de pe stradă şi să te ţină atâtea ore, fără niciun motiv. Au venit acasă şi au făcut poze, au luat haine, dar nu aveau mandat de percheziţie. Am să fac plângere împotriva celor care l-au anchetat abuziv“, ne-a mai spus Aurelian Fieraru.

Citiţi mai multe despre acest subiect în ediţia de azi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite