Călăraşi: UPDATE La doar 36 de ani, căpitanul Aurelian Tănase s-a stins din viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma unei suferinţe îndelungate, Aurelian Tănase, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Călăraşi, a pierdut, aseară, lupta cu viaţa. În vârstă de doar 36 de ani, tânărul căpitan a sfârşit pe patul spitalului, în jurul orei 21.00.

Ora 16.27. Aurelian Tănase era căsătorit din anul 2001 cu Cristina Tănase, jurist în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Colegii acesteia dar şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă transmit condoleanţe familiei greu încercate şi îşi exprimă regretul faţă de decesul prematur al căpitanului Aurelian Tănase.

Ora 13.22.  Căpitan Tănase Aurelian a îmbrăcat uniforma de jandarm la data de 15 iulie 2002, când şi-a împlinit mai vechea sa aspiraţie către stabilitate şi prestanţă şi pasiunea pentru ordine şi sistemul militar. Născut la 18 martie 1976 în Municipiul Călăraşi a urmat, în oraşul natal, între anii 1982 – 1990, cursurile Şcolii Generale nr. 2, iar până în anul 1994, pe cele ale Liceului Industrial de Celuloză şi Hârtie, fiind admis în anul 1995 la Facultatea de Drept a Universităţii „Spiru Haret” din Bucureşti pe care a absolvit-o, licenţiat în drept, în anul 2000. În acelaşi an a făcut cunoştinţă cu sistemul militar, împlinindu-şi datoria către ţară, aşa cum era legiferat în acele vremuri, la Unitatea Militară 0310 Slatina, sistem pe care l-a părăsit vremelnic cu gradul de sublocotenent în rezervă, obţinut la 20 octombrie 2000.

Pasiunea pentru haina militară şi-a făcut astfel loc în viaţa lui determinându-l ca, doi ani mai târziu, când Jandarmeria Română avea nevoie de oameni de nădejde, să participe la concursul organizat de Comandamentul de Jandarmi Teritorial Constanţa, unde a fost admis şi încadrat, cu gradul de sublocotenent, la 15 iulie 2002, şi repartizat la actualul Inspectorat de Jandarmi Judeţean Călăraşi.

Respectat şi iubit de colegi, şi-a făcut datoria faţă de armă ocupând succesiv funcţia de comandant de pluton, până la 01 iulie 2003, şef de secţie ordine publică în localitatea Lehliu - Gară până la 01 mai 2005, apoi ofiţer specialist prevenirea şi combaterea criminalităţii până la 01 ianuarie 2010, când a fost numit ofiţer specialist relaţii publice, fiind cunoscut de toţi oamenii de presă de pe meleagurile noastre ca jandarmul care vorbea cu dragoste despre împlinirile şi realizările celor din jurul lui.

Dăruinţa faţă de instituţia care l-a adoptat şi-a pus amprenta şi asupra vieţii de familie. Căsătorit în anul 2001 şi tatăl unui copil din luna martie a anului 2003, şi-a împărţit clipele şi devotamentul între cei de-acasă şi cei de la serviciu, dragi deopotrivă.

Diagnosticat cu o boală gravă în anul 2009, a luptat cu îndârjire până în ultima clipă, împlinindu-şi cu aceeaşi dăruire datoria faţă de armă, lăsând grijile şi suferinţa pe seama celor de acasă. Dincolo de slăbiciunea fizică, a fost cel dintâi la ultima zi a jandarmeriei sale nepreţuite, despre care a vorbit atât de frumos,  o zi de 3 aprilie în care a zâmbit alături de colegi pentru ultima dată. În ziua de 14 a lui Prier, după o grea suferinţă, căpitanul Tănase Aurelian a trecut în nefiinţă.
Cu adâncă durere în suflet, jandarmii coboară astăzi  drapelul în bernă. Nu îl vor uita niciodată.

Dumnezeu să-l odihnească!

Ora 11.23. Aurelian Tănase a decedat la spitalul Matei Balş din Bucureşti. Slujba de înmormântare va avea loc duminică, 17 aprilie la Biserica Sfântul Nicolae.

Aurelian Tănase avea o boală gravă la ficat şi doar un transplant i-ar fi prelungit viaţa. Din păcate, tratementele pe care le-a urmat nu l-au ajutat să supravieţuiască.

Tatăl unei fetiţe în vârstă de 8 ani, Andra Cătălina, căpitanul Aurelian Tănase era un familist convins, un jandarm devotat carierei, dar şi un pasionat de filatelie. Absolvise Facultatea de Drept la Universitatea Spiru Haret şi era licenţiat al Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza. A practicat şi canotajul, reuşind în 1993 să devină vice-campion naţional. Pe 11 ianuarie 2011, Aurelian Tănase a apărut în pagina „Oameni“ a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi, la rubrica „Portret“.

Citiţi şi: Aurelian Tănase, locotenentul pasionat de filatelie

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite