Călăraşi: Aurelian Tănase, locotenentul pasionat de filatelie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aurelian Tănase este pasionat de filatelie din copilărie, atunci când tatăl său, un admirator al mărcilor poştale, i-a cumpărat primul album. Lucrează de opt ani la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Călăraşi.

S-a angajat în anul 2003 în postul de comandant de pluton la pază bănci şi transport valori, în 2003 reuşind să devină Şeful  Secţiei de Jandarmi Lehliu Gară şi timp de cinci ani, din 2005, a lucrat la Compartimentul de prevenire şi combatere a criminalităţii. Anul trecut acesta a fost numit purtător de cuvânt al  Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Călăraşi.

Clasoare tematice

Pasiunea acestuia pentru filatelie a evoluat de-a lungul timpului şi s-a concretizat într-o colecţie tematică de mărci poştale. Ulterior, fiind îndrumat de diverşi filatelişti mai vârstnici, a început să colecţioneze piesă cu piesă, mărci poştale româneşti, cărţi poştale semiilustrate, precum şi cărţi poştale din perioada începutului secolului al XX-lea care ilustrau istoria veche a Călăraşiului.        

Colecţionează cărţi poştale F.D.C. (First Day Cover) şi, de asemenea, este foarte mândru de colecţia de cărţi poştale în care este ilustrat oraşul natal, reuşind într-o bună măsură să reconstituie cu ajutorul vederilor imaginea Călăraşilor de altădată. „Filatelia nu înseamnă o simplă adunare a mărcilor poştale, trebuie să fii documentat cu privire la fiecare timbru pentru că acesta este o poveste referitoare la un eveniment, obiect sau întâmplare”, spune tânărul.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite