VIDEO A fost prinsă reţeaua care a plasat dolari falşi în mai multe judeţe, inclusiv la Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O reţea de plasatori de valută falsă, care a acţionat pe raza mai multor judeţe, inclusiv la Buzău, a fost anihilată de procurorii D.I.I.C.O.T., care au dispus reţinerea celor şase membri pentru 24 de ore.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Sabo Nicolae, Mitu Doru, Oprea Maria, Bineaţă Andrei Adrian, Constantinescu Mihail-Dragoş, Pană Viorel, reţinându-se în sarcina acestora că au constituit un grup infracţional organizat, specializat în procurarea şi plasarea de bancnote contrafăcute din cupiura de 100 USD, procurate din Bulgaria.

Începând cu data de 02 februarie 2010, inculpaţii au pus în circulaţie 246 de bancnote contrafăcute, din cupiura de 100 USD pe raza judeţelor Braşov, Bucureşti, Buzău, Caraş-Severin, Cluj, Mureş, Prahova, Satu - Mare, Teleorman şi Vâlcea.

Cazul a fost prezentat la vremea respectivă de Adevărul de Seară  Buzău, într-un articol pe care-l puteţi citi AICI: Atenţie, oraşul a fost împânzit de bancnote Euro false

Urmare a acestei acţiuni, procurorii D.I.I.C.O.T. au  retras de pe piaţă suma de 50.000 USD, în bancnote contrafăcute. Calitatea bancnotelor este una exceptională,  acestea trecând de filtrele specifice ale unităţilor bancare sau caselor de schimb valutar unde au fost plasate.

Pentru stabilirea modalităţilor concrete de contrafacere şi a calităţii falsului, procurorii D.I.I.C.O.T. au colaborat cu reprezentanţii  US Secret Service din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti, singura autoritate cu expertiză în materia protecţiei monedei americane.

Cercetările în cauză au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul   D.C.C.O.  şi cu suportul tehnic al ofiţerilor din cadrul DGIPI.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite