Buzău: Atenţie, oraşul a fost împânzit de bancnote Euro false

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Buzăul a fost împânzit cu bancnote de 50 şi 100 de euro false, fără ca cineva să se facă vinovat de acest lucru. Banii au fost aduşi în ţară de buzoieni care lucrează în Spania şi Italia, veniţi acasă pentru a-şi petrece concediul.

Falsurile sunt bine realizate şi nu le-au dat de bănuit posesorilor, chiar dacă aceştia sunt obişnuiţi să folosescă frecvent această valută. Oamenii au realizat că au în portofel bani falşi abia în momentul în care au vrut să îi schimbe în monedă autohtonă. Casierii de la ghişeele de schimb valutar sunt cei care le-au depistat şi au chemat poliţia. Nefiind vorba de o plasare cu intenţie şi în nici întrun caz mai mult de o bancnotă, nimeni nu a fost pus sub acuzare.

Poliţiştii confirmă

Poliţia a confirmat că în ultima vreme în Buzău s-au descoperit bancnote de 50 şi 100de euro false. „Bancnotele sunt falsificate în străinătate şi au fost introduse în ţară de persoane de bună credinţă. Nu au fost în nici un caz suspiciuni că cineva a ar fi intenţionat să le plaseze pe piaţă. Au fost strecurate în circuitul finaciar normal din ţările respective”, ne-a declarat comisarul Nicolae Paraschiv, şeful Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate din IPJ Buzău.


Deşi buna credinţă i-a discuplat în faţa poliţiştilor, oamenii au rămas cu paguba, pentru că bani au fost confiscaţi şi nimeni nu i-a despăgubit. Neoficial, prin oraş se ştie că numărul bacnotelor false este mare şi că nu toate ajung la Poliţie, fiind încă circulaţie prin intermediul unor tranzacţii în euro, altele decât schimburile valutare.   

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite