UPDATE VIDEO Trei persoane au murit şi alte două sunt în stare gravă în urma unui accident rutier produs lângă Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei tineri din Râmnicu Sărat au decedat în urma unui cumplit accident rutier produs la 15 kilometri de Buzău. Şoferul unei maşini marca Audi, care se deplasa spre Buzău, a pierdut controlul autoturismului, a intrat pe contrasens şi lovit violent o Skoda. 

Citeşte şi:Buzău: Şoferul care a provocat tragedia de pe DN2-E85 avea permis doar de două luni

Atenţie, şoferi! E 85 are şase tronsoane „mortale” în judeţul Buzău

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 11.00 pe drumul naţional 2 Euro 85 la jumătatea distanţei dintre Buzău şi Râmnicu Sărat, pe raza localităţii Zărneşti. Din primele cercetări poliţiştii sunt de părere că viteza excesivă a fost cauza coliziunii în urma căreia trei oameni şi-au pierdut viaţa.

Potrivit martorilor, vinovat de producerea accidentului a fost şoferul unui Audi înmatriculat în Bulgaria care circula dinspre Râmnic către Buzău, a pierdut controlul volanului, a început să se rotească pe şosea, a intrat pe contrasens şi a lovit o Skodă înmatriculată în judeţul Ilfov care circula regulamentar din sens opus.

"L-am văzut pe cel cu Audi cum se învârtea pe şosea. Cel cu Skoda a încercat să îl evite dar nu a mai avut ce face şi a iar cel cu Audi a intrat direct în el. Am încercat să le dau primul ajutor dar cel din dreapta rea déjà mort, cel din spate la fel iar şoferul a mai respirat câteva secunde şi a murit şi el", ne-a declarat Dorinel Florea, martor la accident.

image

În urma impactului deosebit de violent şi-au pierdut viaţa trei tineri din Audi iar alte două persoane din cealaltă maşină au fost grav rănite şi transportate la spital.

"Echipajul de descarcerare a intervenit pentru scoaterea celor cinci pasageri dintre fiarele contorsionate iar cei doi răniţi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Buzău de către echipajul SMURD", ne-a declarat Dan Corbu, şeful echipajului de descarcerare din cadrul ISU Buzău.

Accidentul de astăzi este unul dintre cele mai grave petrecute în judeţul Buzău de la începutul anului iar principal cauză este viteza excesivă.

"Potrivit primelor cercetări şoferul autoturismului înmatriculat în Bulgaria care mergea dinspre Râmnic către Buzău, din cauza vitezei foarte mari a pierdut controlul volanului şi a intrat frontal în autopturismul înmatriculat în judeţul Ilfov, care circulare regulamentar, din sens opus", ne-a declarat subcomisarul Silviu Dinu, din cadrul IPJ Buzău.

Poliţiştii cercetează cauzele accidentului

Cei trei tineri care au decedat sunt din carterul râmnicean Zidari şi aveau vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani.

Atenţie, şoferi! E 85 are şase tronsoane „mortale”, numai în judeţul Buzău

Zona în care s-a produs accidentul este catalogată drept unul din cele şase „tronsoane ale morţii" de pe drumul european E 85, în perimetrul judeţului Buzău. Este semnalat de multe cruci pe marginea drumului între kilometrii 130 şi 131, în extravilanul comunei Zărneşti, porţiune de drum unde în această vară au fost înregistrate de radar viteze record, de 216 şi respectiv 201 kilometri pe oră.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite