Terasele vor invada centrul istoric al oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Buzoienii care vor ieşi la cumpărături pe strada Cuza Vodă vor putea face un scurt popas la una dintre cele trei terase care vor apărea pe mijlocul drumului.

De săptămâna viitoare, centrul istoric al Buzăului va avea o altă înfăţişare. Trei terase cu aproximativ 50 de mese îşi vor face apariţia pe mijlocul străzii, accesul pietonal făcându-se doar pe trotuare.

Citiţi şi: Centrul istoric al Buzăului va fi pavat cu dale luminoase

„Strada Cuza Vodă o să fie închisă traficului auto pe durata întregii zile. Va fi însă loc, câte o bandă cu lăţimea de 3,5 metri pe laterale, pentru maşinile care vor aproviziona atât terasele cât şi spaţiile comerciale pe timpul nopţii”, ne-a declarat Fănică Bârlă, viceprimarul municipiului Buzău.

Administratorii firmelor promit că vor aduce în centrul istoric numai măsuţe şi scaune din lemn, umbrele în culori care să nu contrasteze cu peisajul zonei şi vor delimita terasele cu garduri metalice. Potrivit edililor, orice firmă poate solicita în continuare spaţii în centru, pentru terase sezoniere. „Trebuie să obţină acordul riveranilor, al primăriei şi să respecte nişte norme de urbanism”, a spus Fănică Bârlă. Acesta a mai precizat că pentru ocuparea domenului public, în baza acordului de folosinţă, se plăteşte o taxă zilnică de 1,4 lei pe metrul pătrat.

„E un lucru bun, fiindcă se animă foarte mult centrul, mai ales în weekend. Am văzut la Braşov, Sibiu, dar şi Germania astfel de terase elegante în centru şi chiar mă întrebam de ce la noi nu apar”, ne-a spus Florin Zamfir, profesor.

Proiectul înfiinţării unor terase în centrul istoric a fost agreat în totalitate de consilierii locali, care s-au lăsat convinşi de expunerea de motive a solicitanţilor. “S-a dorit ca apariţia teraselor pe Cuza Vodă să se facă după reabilitarea completă a străzii însă, pentru că reabilitarea completă a străzii mai are de aşteptat, am supus votului consilierilor înfiinţarea unor astfel de terase”, a spus Constantin Boşcodeală, primarul Buzăului.

Centrul istoric va fi reabilitat complet cu bani europeni, un proiect în acest sens fiind deja pe masa de lucru a Agenţiei de Dezvoltare Regională. Până în 2013, când este stabilit termenul de finalizare a proiectului, strada Cuza Vodă va fi decorată cu felinare de epocă, băncuţe de piatră, balustrade din fier forjat şi pavele luminoase.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite