Reabilitare - Centrul istoric al Buzăului va fi pavat cu dale luminoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strada Cuza Vodă
Strada Cuza Vodă

Cel mai îndrăzneţ proiect edilitar al municipalităţii buzoiene presupune reabilitarea totală a infrastructurii centrului istoric al oraşului, cu fonduri de la Uniunea Europeană.

Citeşte şi: Reabilitarea centrului Buzăului: Amestec de arhitectură de pe vremea lui Cuza cu spoturi de lumină în pavele

Până în 2013, când este stabilit termenul de finalizare, strada Cuza Vodă va fi decorată cu felinare de epocă, băncuţe de piatră, balustrade din fier forjat şi pavele luminoase.

Primăria a reuşit anul acesta să obţină finanţare prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013 pentru un amplu proiect de modernizare a infrastructurii urbane. 16.000.000 de euro vor ajunge în contul municipalităţii în următorii trei ani, din care peste un milion sunt destinaţi reabilitării centrului istoric al oraşului.

Conform proiectului tehnic, lucrările vor afecta aproape 6.000 de metri pătraţi de suprafaţă pietonală. Asfaltul va fi înlocuit cu dale de granit de 5 centimetri grosime, în culori diferite, printre care vor fi intercalate 50 de dale transparente, cu spoturi de lumină în interior. În peisaj vor apărea 10 bănci de piatră, 30 de felinare montate pe stâlpi metalici, un ceas de epocă, trei bazine de apă, trei buvete şi cinci panouri cu istoricul zonei.

„Am reuşit să ataşăm acest obiectiv la cel de reabilitare a Vilei Albatros şi din fericire a fost ales pentru finanţare. Vrem să pornim lucrările chiar în acest an”, ne-a declarat viceprimarul Marcel Ciolacu.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite