Soluţia în dosarul moştenirii fraţilor Buzeşti, amânată până la sfârşitul lunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Complexul caz de fond funciar, în care urmaşii fraţilor Buzeşti cer retrocedarea a nu mai puţin de 154.000 de hectare de pădure, dosar strămutat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la finalul anului trecut, de la Buzău la Zalău, nu a fost soluţionat nici la ultimul termen.

 Judecătorii Tribunalului Sălaj au stabilit, miercuri, un nou termen în recursul formulat de mai multe primării , direcţia silvică şi asociaţii de proprietari din judeţul Buzău împotriva urmaşilor iluştrilor boieri munteni.

Potrivit purtătorului de cuvând al instanţei din Zalău, judecătorul Arpad Balazs, faţă de cererea de suspendare a judecăţii pe motiv că ar mai exista două cauze la Judecătoria  Pogoanele  care au legătură cu acest caz, completul de judecată a decis să respingă cererea. În plus, potrivit motivării deciziei, instanţa  a mai dispus: "Admite excepţia tardivităţii recursului declarat de recurenta intimată Comisia Locală pentru Aplicarea Legilor Fondului Funciar Cătina, invocată de intervenienta în nume propriu SC EXPRES INVEST SRL Bucureşti. Respinge excepţia tardivităţii declarării recursurilor recurentelor interveniente Asociaţia Obştea Moşnenilor Buzoieni Siriu şi Asociaţia Obştea Moşnenilor Valea Nehoiului. Respinge cererile de încuviinţare în principiu a intervenţiei accesorie formulate de către următorii intervenienţi Academia Română, Asociaţia proprietarilor de pădure Munţii Buzăului Zişi de pe Buzău şi 17 persoane fizice indicate în fila 40 vol.IX a prezentului recurs. Irevocabilă" .

Dosarul îl are în prim plan pe Teodor Năstase,  un moştenitor al fraţilor Buzeşti care a solicitat, pe baza unui hrisov emis la 1723 de domnitorul Nicolae Mavrocordat, retrocedarea a numai puţin de 154.000 de hectare de pădure. În cele din urmă, urmaşul iluştrilor boieri munteni a primit 63.000 de hectare, dar mai multe comune, Direcţia Silvică şi asociaţii de proprietari au făcut recurs la hotărârea emisă de Judecătoria Pătârlagele. Practic, magistraţii sălăjeni vor trebui să judece recursurile înaintate de cei care nu sunt mulţumiţi de faptul că urmaşul fraţilor Buzeşti, boieri şi căpitani în oastea lui Mihai Viteazu, a primit această imensă suprafaţă de pădure.

Citeşte şi Urmaşii fraţilor Buzeşti îşi împart moştenirea la Zalău

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite