Sindicaliştii din Poliţie se bat cu statul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au renunţat pentru o vreme să mai protesteze în stradă şi-şi caută dreptatea la instanţele de judecată. Nu exclud însă posibilitatea unor noi mişcări sindicale mai ales acum, când se pune problema reducerii salariilor cu 25% pentru tot personalul din sistemul bugetar.

Citeşte şi:

Medicii şi pacienţii, în luptă contra Guvernului

Dacă atunci când a fost vorba despre acordarea unor drepturi poliţiştii au fost ocoliţi, de această dată, când trebuie să li se ia din bani, nu se va mai întâmpla la fel.
„Să fiţi siguri că noi vom fi primii de la care vor lua. Ne întâlnim peste două săptămâni la Conferinţa Naţională şi vom stabili ce vom face. Poate vom lucra şi noi mai puţin cu 25%. Nu putem accepta tacit o asemenea decizie a Guvernului”, ne-a declarat Gabriel Dragomir, liderul Sindicatului Polţiştilor, filiala Buzău.   

Cer dreptate

Poliţiştii şi personalul contractual din IPJ Buzău au cerut să primească şi ei indexarea de 18%, acordată în 2007 tuturor categoriilor de bugetari.
S-au adresat instanţei de judecată, iar dosarul a ajuns până la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Procesul i-a pus în încurcătură pe judecători, care încă nu au decis asupra legalităţii cererii. Dosarul a fost recent trimis înapoi la Curtea de Apel Bucureşti. „Aşteptăm o soluţie favorabilă. În caz contrar, suntem pregătiţi să mergem mai departe, până la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Nu este normal ca toţi bugetarii să primească indexarea şi noi, care muncim zi şi noapte pe stradă, să fim ocoliţi”, ne-a declarat Gabriel Dragomir.
O altă revendicare se referă la modul în care le-a fost plătit al 13-lea salariu. Ei au primit cu aproximativ 300 de lei mai puţin decât restul bugetarilor pentru că nu le-au fost luate în calcul zilele de concediu fără plată pe care au fost obligaţi să le ia la sfârşitul anului trecut.

Ar putea ieşi din nou în stradă

Poliţiştii sunt hotărâţi să meargă până în pânzele albe pentru a-şi obţine drepturile. Liderul sindicatului de la Buzău va participa peste două săptămâni la o conferinţă naţională, unde va fi stabilită linia pe care o vor urma. Chiar dacă vor ieşi din nou în stradă, nu vor renunţa la procesele aflate pe rol.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite