Sergiu Băhăian, fost patron la Gloria Buzău, va fi judecat pentru omor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Băhăian a fost prezentat în faţa instanţei ialomiţene la finele lunii octombrie
Sergiu Băhăian a fost prezentat în faţa instanţei ialomiţene la finele lunii octombrie

Controversatul afacerist, Sergiu Băhăian, care în 2009 a fost patron, timp de o lună, şi la echipa de fotbal Gloria Buzău, a fost trimis în judecată de DIICOT, pentru mai multe infracţiuni, inclusiv omor şi instigare la omor. Cauza va fi soluţionată de magistraţii Tribunalului Ialomiţa.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Ialomiţa au dispus trimiterea în judecată a  inculpatului Sergiu Băhăian, recidivist, împreună cu alţi 13 inculpaţi, din care 7 în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunilor  de  constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, înşelăciune în convenţii prin emiterea de cecuri sau alte instrumente de plată fără acoperire, omor calificat şi instigare la omor calificat, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi fals privind identitatea.

Procurorii îl acuză pe Băhăian că, în perioada noiembrie 2006 – aprilie 2007, a iniţiat împreună cu Valentin Şlepac un grup infracţional organizat, la care ulterior au aderat şi alte persoane în scopul de a obţine, în mod ilicit, beneficii materiale importante prin fraudarea mai multor societăţi comerciale, cu ocazia încheierii şi executării unor contracte, prin emiterea de file CEC sau bilete la ordin fără acoperire, în numele unor societăţi fictive.

Prejudiciul cauzat prin săvârşirea infracţiunilor este de 5.498.692 lei. Citeşte şi: Băhăian a renunţat la Gloria, chiar înainte de arestare

De asemenea, procurorii D.I.I.C.O.T. au reţinut şi faptul că, instigaţi fiind de către Sergiu Băhăian, inculpaţii Valentin Şlepac şi Nicolae Mârşu l-au ucis pe Lucian Cernat,  victima fiind obligată să ingereze alcool, ajungând în imposibilitate de a se apăra, condiţii în care a fost aruncată în Dunăre, de pe podul rutier ce traversează braţul Dunărea Veche.

Sergiu Băhăian a fost patron şi la Gloria Buzău, pentru o scurtă perioadă de timp, fapt recunoscut chiar de actualii oficiali ai clubului din Crâng. Acesta a ajuns la clubul din Crâng în toamna anului trecut, cu ajutorul unor intermediari. Pentru mai multe informaţii, citiţi: Băhăian i-a suflat Gloria Buzău lui Mircea Rednic sau Impresar din showbiz, omul mafiotului Băhăian la Gloria Buzău

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite