Se transformă radical infrastructura rutieră din sudul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Infrastructura rutieră din partea sudică a municipiului Buzău va suferi modificări radicale, începând chiar din această vară: două intersecţii vor fi transformate în sensuri giratorii.

Traficul rutier în Bariera Ploieşti a devenit un coşmar pentru şoferii buzoieni şi nu numai. Pe aici trec toţi automobiliştii care vin dinspre Ploieşti, Urziceni şi zona Industrială, pentru a traversa oraşul spre Bariera Focşani. „Dimineaţa şi după-amiaza, dacă nu eşti mai înfipt, rişti să stai zece minute până urci pe pod, fiindcă se circulă bară la bară pe drumul cu prioritate. Coloanele de maşini care ajung până pe pod şi chiar dincolo de el se formează din cauza semaforului din Bariera Ploieşti”, spune Dan Dragomir, şofer.

Numeroasele sesizări primite de la şoferi i-au determinat pe edilii oraşului să pună pe hârtie un plan de fluidizare a traficului prin zona sudică a municipiului. „O firmă din Bucureşti a realizat proectul pentru două sensuri giratorii. Unul va fi la intersecţia dintre Bulevardul Unirii, Mareşal Alexandru Averescu şi 1 Decembrie iar celălalt la capătul podului Drăgaica, în intersecţia cu 1 Decembrie”, precizează Gabriel Baltă, şeful serviciului de gospodărie comunală din Primărie.

Citeşte şi: Ruşine: pe Unirii Sud nu s-a mai asfaltat integral de acum 28 de ani!



Potrivit proiectului, cele două sensuri giratorii vor fi amenajate în această vară. Sunt estimate costuri de aproximativ 80.000 de euro pentru fiecare obiectiv. Lucrările vor fi de amploare, fiind necesare strămutări ale reţelelor subterane şi aeriene din zonele afectate. Vor dispărea bretelele actuale din Bariera Ploieşti, scuarul cu ceas urban şi se va tăia din trotuarele existente. „Circulaţia rutieră o să fie restricţionată timp de câteva ore pe zi pe durata lucrărilor dar probabil se va munci şi noaptea”, spune Petre Neagu, directorul Urbis Serv.

Poliţiştii de la Serviciul Rutier spun că era necesară modificarea configuraţiei drumurilor din această parte a oraşului. „Se elimină timpii de aşteptare de la semafor şi se fluidizează traficul. De multe ori se circula bară la bară la orele de vârf, din cauza semaforului”, precizează comisarul Vasile Nicolae, şeful Poliţiei Rutiere Buzău.

Reprezentanţii poliţiei spun că pentru o ameliorare sensibilă a traficului, ar mai fi nevoie de sensuri giratorii în alte cel puţin trei intersecţii. „La intrare în municipiu, unde este joncţiunea cu şoseaua de centură, lângă fabrica de lapte, sunt multe accidente şi un sens giratoriu ar rezolva asta. Mai necesită astfel de amenajări intersecţiile dintre Mesteacănului cu Frăsinet şi Aleea Sporturilor cu Marghiloman”, declară şeful Poliţiei Rutiere din Buzău.

image
Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite