Ruşine: pe Unirii Sud nu s-a mai asfaltat integral de acum 28 de ani!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incredibil dar adevărat! Au trecut 28 de ani de la ultima asfaltare completă a Bulevardului Unirii. Garanţia lucrării a expirat la sfârşitul anilor ‘80 însă după Revoluţie niciun primar nu a mai fost în stare să refacă asfaltul, limitându-se doar la plombări răzleţe.

De ultima asfaltare a Bulevardului Unirii Sud, puţini buzoieni îşi mai aduc aminte, mai ales că mulţi nici nu erau născuţi atunci. „Unirii Sud, care are aproape doi kilometri lungime, a fost asfaltat în anul 1982. Doar Unirii Nord, care este mai nou, a fost asfaltat în 1987. De atunci s-au făcut doar reparaţii”, ne-a declarat Gabriel Baltă, de la serviciul de gospodărie comunală a Primăriei.

Citeşte şi: Se transformă radical infrastructura rutieră din sudul oraşului

Sens giratoriu fără Orizont

Asfaltul de pe Unirii a îmbătrânit, perioada sa de garanţie fiind de 5, până la 7 ani. După Revoluţie, niciun primar nu a mai fost în stare să găsească în bugetul local sume care să acopere o asfaltare completă a principalei străzi din oraş. „Asfaltul a fost mereu şi va fi un material foarte scump. Acum, mixtura de asfalt costă între 250 – 300 de lei tona, cantiotate care ajunge doar pentru zece metri pătraţi de carosabil”, ne-a spus Gabriel Baltă.

Un calcul simplu ne arată că pentru a asfalta complet Bulevardul Unirii, pe tronsonul de 4 km care taie oraşul, ar fi nevoie de cel puţin zece milioane de euro. Astfel se explică de ce edilul şef al oraşului se zbate de ceva timp să treacă Bulevardul Unirii, segment al Drumului European 85, în portofoliul Drumurilor Naţionale.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite