Primăria montează limitatoare de viteză, în giratoriul unde au murit mama şi fiica

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sensul giratoiu de la Orizont
Sensul giratoiu de la Orizont

La o săptămână de la producerea accidentului în care o mămică şi fiica ei au fost spulberate de o maşină, pe trecerea de pietoni, autorităţile locale decid să monteze limitatoare de viteză în giratoriul respectiv.

Primarul Constantin Boşcodeală a spus, astăzi, că aceasta este singura măsură pe care autoritatea publică o poate lua în scopul prevenirii unor astfel de evenimente rutiere.

„Când a fost construit sensul giratoriu, au fost respectate toate prevederile legale, proiectul fiind realizat de o firmă mare din Bucureşti. Ce putem face, este să montăm limitatoare de viteză şi deja am dat comandă. Este soluţia pe care o luăm pentru că s-a întâmplat o nenorocire acolo, dar în interiorul unui oraş nu ar trebui să existe aşa ceva”, a spus Constantin Boşcodeală, primarul municipiului Buzău.

Investiţia ar trebui să se contureze în următoarele două săptămâni, după cum spun inginerii din Primărie. „Soluţia este simplă. Aceste limitatoare se fixează în carosabil, înainte de primele treceri de pietoni de la ambele intrări în sensul giratoriu. Investiţia este de aproximativ 3.000 de lei şi cred că în cel mult două săptămâni vom primi aceste limitatoare de la firma producătoare”, ne-a declarat Gabriel Baltă, şeful biroului tehnic din Primăria Buzău.

Edilul şef al municipiului este de părere că nu cu astfel de investiţii ar trebui prevenite tragediile rutiere, ci prin prezenţa prezenţa poliţiştilor în număr cât mai mare pe străzi. „Eu sunt adeptul agenţilor în stradă, nu al amenajărilor de acest gen”, a spus Boşcodeală.

Fetiţa accidentată azi dimineaţă pe o trecere de pietoni din Buzău a murit. Mama acesteia decedase cu câteva ore înainte

Pe 17 noiembrie, o femeie în vârstă de 39 de ani şi fiica ei, de 6 ani, au fost accidentate mortal în timp ce traversau drumul european, spre cartierul Orizont, pe o trecere de pietoni.

O femeie şi fetiţa sa au fost spulberate pe trecerea de pietoni.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite