Peste o sută de buzoieni sunt astăzi la mitingul din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă revoltă a bugetarilor adună în Capitală 10.000 de participanţi. Încă de dimineaţă sunt prezenţi în Piaţa Victoriei angajaţi din sectorul construcţiilor, poştă, instituţii de cultură, precum şi din ramura de sănătate. Alături de colegii lor din ţară sunt şi 140 de buzoieni.

Aceştia au plecat încă de dimineaţă înarmaţi cu bannere şi fluiere. „100 de persoane din Blocul Naţional Sindical (BNS) participă la mitingul de Bucureşti. La ora 12.00 ne adunăm în Piaţa Victoriei, apoi se pleacă spre ministere", ne-a declarat Ioan Faifer, liderul BNS Buzău.

VIDEO Covrigi şi apă minerală, prânzul delegaţiei sindicaliştilor buzoieni

Sindicaliştii cer Guvernului creşterea salariului minim pe economie la 750 de lei, fiscalizarea unitară a tutror veniturilor obţinute din prestarea unei activităţi profesionale. De asemenea aceştia vor crearea unor noi locuri de muncă şi relansarea economică.

Şi angajaţii de la Serviciul de Ambulanţă îşi strigă nemulţumirile în Bucureşti. Salariile mici şi orele suplimentare i-au adus în pragul disperării. „40 de oameni au plecat în Capitală la ora 8.00. Din Piaţa Victoriei plecăm în marş spre Ministerul Muncii, al Economiei, al Sănătăţii şi de Finanţe. Suntem nemulţumiţi de tăierea salariilor şi de faptul că orele suplimentare nu ne sunt plătite", ne-a spus Ionuţ Stoicescu, liderul de sindicat al Serviciului de Ambulanţă Buzău.

Mitingul de proteste organizat astăzi se anunţă a fi un preambul la celelalte revolte care vor urma. Pe cinci octombrie vor ieşi în stradă profesorii din toată ţara, iar pe şapte octombrie sunt aşteptaţi la un miting de amploarea la care vor participa toate confederaţiile sindicale.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite