Nu sunt bani pentru salariile a 4700 de buzoieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Buzău nu are de unde plăti salariile pe octombrie şi noiembrie ale dascălilor, asistenţilor persoanelor cu handicap şi beneficiarilor de ajutor social. După realizarea transferului de fonduri de la bugetul statului, către municipalitate, pe trimestrul patru, primarul a tras concluzia că profesorii vor avea cele mai mari probleme cu salarizarea.

Primarul municipiului Buzău a anunţat că angajaţii din şcoli şi grădiniţe vor rămâne fără bani chiar din luna noiembrie, când cei 3000 de educatori, învăţători, profesori şi personal auxiliar mai au de încasat lichidarea pe octombrie.

„În momentul de faţă nu este acoperit tot salariul lunii octombrie. Practic, lichidarea din 10 noiembrie este acoperită doar parţial iar pentru luna noiembrie, salariul care trebuie achitat pe 10 decembrie, nu sunt deloc bani. Suma necesară este de 5.900.000 de lei. Am înaintat solicitări prefectului de Buzău şi Ministerului de Finanţe, pentru a pune la dispoziţie aceste fonduri”, a spus primarul Constantin Boşcodeală.

Citiţi şi: Protest anemic al profesorilor în faţa sediului PD-L

Primarul solicită Inspectoratului Şcolar Judeţean să ia din banii şcolilor rurale, unde susţine că ar fi sunt suficienţi bani, şi să echilibreze bugetele şcolilor din oraş. Conducerea Inspectoratului spune că a transmis deja Direcţiei de Finanţe propunerea de realocare a fondurilor. „În două săptămâni se realizează transferul de la anumite şcoli din judeţ, la bugetul şcolilor din municipiu, şi astfel se rezolvă problema salariilor pe luna octombrie. Pentru salariile din noiembrie, am înaintat de luna trecută la Minister o solicitare de suplimentare a fondurilor şi sunt promisiuni că se rezolvă. Apoi, pentru salariul din decembrie, plata se va face din bugetul pe anul viitor”, a declarat Florina Stoian, inspector general la Inspectoratul Şcolar Buzău.

Nu numai dascălii au perspective sumbre în ceea ce priveşte salarizarea. Cei 800 de asistenţi ai persoanelor cu handicap din municipiu nu şi-au luat salariile pe trei luni şi nu sunt premise de a le recupera nici în perioada următoare. „Pentru plata restanţelor avem nevoie de 2.400.000 de lei şi sper ca până de sărbători să se rezolve. Am cerut Prefectului ca această sumă să fie acoperită printr-o rectificare bugetară la nivel naţional”, a declarat primarul Boşcodeală.

Probleme vor avea şi cei 900 de beneficiari ai venitului minim garantat din oraş. Pentru ei nu mai sunt deloc bani pe lunile octombrie şi noiembrie. Potrivit primarului, suma necesară acestor plăţi se ridică la 329.000 lei şi numai o rectificare bugetară ar putea acoperi golul.

Pentru alte ştiri din Buzău, dă click pe sigla

image
Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite