Mărturii: Tragedia în cazul buzoienilor intoxicaţi cu monoxid putea fi una de proporţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drama celor doi buzoieni care au murit aseară intoxicaţi cu monoxid de carbon, într-un apartament din Micro 5, putea fi una colectivă, dacă acumularea de gaze nu era descoperită la timp. Două vecine au leşinat în casă iar o adolescentă începuse să aibă simptomele intoxicaţiei, din cauza monoxidului care ajungea prin ghene în tot blocul.

Ion Năstase a fost primul care a intrat în locuinţa administratorului, Ion Hodorog. „Am văzut că nu răspunde şi am pus mâna pe clanţă. Am deschis uşa, a venit un damf de monoxid de carbon, am decshis şi uşa de la sufragerie pentru că era întredeschisă şi i-am găsit pe ei morţi, pe ea în pat, iar el, jos. Am închis ochiul de la aragaz şi apoi apa, care a oprit automat instantul”, povesteşte bărbatul.

Acesta spune că dacă nu se descoperea la timp acumularea de monoxid, în noaptea care urma mai mureau şi alţi vecini. „Aceleaşi simptome le-au avut şi câteva vecine. La etajul opt, pe doamna de acolo a luat-o salvarea şi a dus-o la spital. La etajul nouă, vecinul de aici şi-a găsit soţia inconştientă. Nu a putut să intre în casă, a împins uşa şi a găsit-o jos. Acum şi-a revenit, din fericire. La mine, fetei i-a fost rău toată ziua, a durut-o capul şi a avut senzaţii de vomă. Omul de aici mereu stătea cu un ochi deschis la aragaz şi neavând aerisire, monoxidul a luat-o pe ghene şi a urcat”, spune Ion Năstase.

CITIŢI: Aseară, un administrator de bloc şi concubina lui au fost găsiţi decedaţi în casă, de câţiva vecini. Poliţiştii spun că moartea a survenit din cauza intoxicării cu monoxid de carbon.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite