Justiţia „spală” escrocii de la jocurile de noroc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un buzoian a câştigat 6.000 de lei la concursul televizat „Tombola Câştigătorilor", dar nu a încasat decât 800 de lei. Valentin Andrei a depus plângere împotriva firmei organizatoare, cea care trebuia să îi dea suma câştigată, însă decizia justiţiei nu i-a fost favorabilă.

Concursul a fost televizat de TVR 2, dar toată responsabilitatea a revenit firmei organizatoare, SC Oxigen Company SRL, care colaborase la proiect cu Loteria Română.

EXCLUSIV: Victimă în „Tombola Câştigătorilor“ de la TVR


Buzoianul Valentin Andrei a câştigat în urmă cu un an suma de 6.000 de lei pe care urma să o primească eşalonat timp de 12 luni. „Trebuia să primesc câte 500 de lei pe lună. În urma reţinerii impozitului pe câştig, îmi reveneau 400 de lei lunar, dar eu nu am primit decât 800 de lei. Când am văzut că nu-mi primesc şi restul de bani, am trimis un memoriu la Loteria Română. Aceştia au dat vina pe firma cu care au colaborat la emisiune, Oxigen Company, şi mi-au zis că eu trebuie să îmi ridic premiul de la ei", ne-a declarat câştigătorul.


A mers la Bucureşti, la sediul firmei respective, numai că acolo nu mai era nimeni şi nimic, sediul fiind gol şi nu avea cui să-şi ceară banii.
Apoi, Valentin Andrei a depus plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău împotriva societăţii Oxigen Company. Însă, procurorii au considerat că această situaţie reprezintă o excepţie de joc. "Contractul de joc nu produce efecte obligatorii şi deci creditorul (câştigătorul) nu are acţiune în justiţie pentru a-şi reclama câştigul. Astfel, debitorul acţionat în justiţie poate opune creditorului lipsa de efecte obligatorii şi de sancţiune a jocului, numită excepţie de joc, care este o excepţie de ordine publică", se arată în rezoluţia emisă de Parchet.


Decizia luată de procurorii buzoieni îi surprinde şi pe avocaţi. "Nu am înţeles de unde această decizie. Prin aceste reguli nu se face altceva decât să se formeze un precedent pentru alte concursuri", ne-a declarat avocatul Marian Oprea.


Păgubitul nu vrea să renunţe şi este hotărât să continue încercările de a-şi recupera câştigul. "Voi merge să mai fac o plângere la Parchet pentru că nu mi se pare drept. Este o bătaie de joc", ne-a spus "ţepuitul".


Show-ul „Tombola Câştigătorilor" a fost lansat în iulie 2009, a fost prezentat gratuit de TVR 2, iar biletele s-au vândut pe infrastructura Loteriei Române. Concursul a ţinut doar câteva luni. El era prezentat de cântăreţul Aurelian Temişan şi de starleta mondenă Andreea Mantea, care atunci era iubita lui Andrei Ţârdea, unul dintre acţionarii firmei organizatoare.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite