Investiţie pe banii statului, blocată de orgolii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cearta aleşilor lasă sătenii să se chinuie tot cu găleata la fântână
Cearta aleşilor lasă sătenii să se chinuie tot cu găleata la fântână

Războiul din consiliul local Balta Albă duce la pierderea banilor destinaţi realizării reţelei de apă a comunei. Consiliul Judeţului vrea să le dea banii pentru plata proiectului tehnic, dar nu are cum. O parte din consilierii locali este în dispută cu primarul şi refuză să facă rectificarea bugetară.

Situaţie absurdă la Primăria din comuna Balta Albă unde disputa dintre primar şi o parte dintre consilierii locali face ca o investiţie pentru dezvoltarea reţelei de apă să fie blocată de mai bine de trei luni, de când proiectul a fost aprobat de Ministerul Dezvoltării.

Orgoliile personale ale aleşilor locali au ajuns să cântărească mai mult decât necesităţile oamenilor, care îşi cară apa tot cu găleata, de la fântâna stradală.
Deşi fondurile bat la porţile Primăriei, tabăra ce deţine majoritatea în consiliu se opune încasării a peste 60.000 de lei de la bugetul de stat. Pentru cheltuirea acestor bani pentru bunăstarea comunei este nevoie de o rectificare bugetară, pe care refuză să o aprobe grupul ostil primarului.
„Am vrut să dăm drumul la bani şi contabila primăriei mi-a comunicat că domnii consilieri nu sunt de acord să aprobe utilizarea banilor", a declarat Liviu Ciolan directorul executiv al Direcţiei economice din cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Buzău.
În aceste condiţii , primăria din Balta Albă riscă să piardă banii alocaţi de stat.


„Aceşti bani sunt pentru achitarea proiectului tehnic. Dacă se refuză încasarea acestor bani, primăria riscă să achite din bugetul propriu toată această sumă", a declarat Mirela Noja, consilier în cadrul CJ.


Cei care se opun rectificării bugetare spun că au recurs la această formă de protest pentru că s-au săturat de vorbe goale.
„Ne-am saturat să se cheltuiască banii statului fără să se rezolve nimic. Am mai avut un proiect integrat în care s-a mai facut un studiu de fezabilitate pe reţeaua de apă şi degeaba. E doar o stratagemă a primarului care îşi pregăteşte campania pentru 2012" , a declarat Ionel Constantin, unul din consilierii locali.


Primăria, care este bună de plată faţă de firma care a efectuat proiectul tehnic, riscă sancţiuni care i-ar putea paraliza complet activitatea.
„Daca firma ne dă în judecată pentru proiectul care deja a fost predat primăriei prin proces verbal, riscăm să ni se blocheze conturile pentru toate cheltuielile, inclusiv cu salariile. Dacă nici în următoarea şedinţă a Consiliului Local nu se aprobă rectificarea, pierdem banii de la guvern şi vom fi obligaţi să plătim din bugetul local", a declarat primarul Ionel Brânduşă.

Fostul Hotel BTT, dat la ofertă pentru „cunoştinţe", de către preşedintele CJ Brăila

Funcţionarii din Consiliul Judeţean Brăila primesc stimulente de 13.000 de lei

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite