Funcţionarii din Consiliul Judeţean Brăila primesc stimulente de 13.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean a strâns mai mulţi bani la buget decât a cheltuit, iar acum dă stimulente de la 400 de lei până la doi lei. Culmea este că primesc stimulente aceia care au şi salarii mari. Este şi cazul secretarului CJ Nicu Filote, care primeşte încă 400 de lei, deşi este om de o mie de euro pe lună.

De aseară, chiar dacă unii consilieri s-au opus, funcţionarii din CJ, primesc stimulente la salariu. Dacă pentru unii, suma ajunge cât pentru o masă de Crăciun, pentru alţii, e chiar bătaie de joc: doi lei.

Fostul Hotel BTT, dat la ofertă pentru „cunoştinţe", de către preşedintele CJ Brăila

"Trebuie să ne gândim că unor funcţionari le-a fost tăiat salariul de la 2.400 la 1.200 de lei şi, dacă bugetul ne permite, n-avem motive să nu le dăm", a încercat Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele Consiliului Judeţean, să-i convingă pe votanţi.

Pericol: Oraşul Brăila, paralizat de penele frecvente de curent electric, ca pe timpul lui Ceauşescu!

Un lucru este cert: funcţionarii publici din aparatul de specialitate al Consiliul Judeţean vor primi stimulente pentru luna noiembrie în valoare totală de 12.904 lei. Şi asta pentru că veniturile proprii ale bugetului local au fost mai mari decât cheltuielile de personal alocate pentru aparatul de specialitate al CJ.

Trotuarele din Brăila s-au transformat în patinoar natural

"Noi nu avem ce face, acestea au fost sumele rezultate din calcule", ne-a declarat Nicu Filote, secretarul care câştigă, lunar, după tăieri, 4.000 de lei. Practic, cei cu salarii mari au luat stimulente mai mari, iar "talpa" n-a luat niciun leu. Funcţionarii "căptuşiţi" cu câte doi lei au refuzat cu vehemenţă să comenteze.

Brăila: S-a deschis patinoarul / Vezi aici programul de funcţionare şi tarifele percepute

Ban la ban trage

Având în vedere că încasările au fost de 19.646.943 lei, iar execuţia cheltuielilor de personal de 4.454.039 lei, mai marii CJ Brăila au considerat de cuviinţă să împartă banii.

Peste o sută de brăileni care au depus dosare incomplete sau adeverinţe vechi de salariu vor spune "Adio!" ajutoarelor de căldură

Şi cum, din punct de vedere legal, aceste pot fi egale cu până la diferenţa de dintre salariile de bază prevăzute pentru funcţiile publice de stat şi salariul de bază prevăzut pentru funcţiile publice locale, pentru majoritatea funcţionarilor stimulentele sunt de ordinul a câţiva lei sau câteva zeci de lei şi nu compensează cu nimic reducerile salariale de acum câteva luni. Alţii însă nu vor lua niciun leu.

Brăila: Râmnicelu sub carantină 90 de zile din cauza unei vulpi turbate

Potrivit unei situaţii întocmite de Biroul Resurse Umane-Salarizare, cea mai mare sumă va fi luată de secretarul judeţului, Nicu Filote, 395 lei, urmat de consilierii, inspectorii, consilierii juridici şi auditorii, care au salarii de câte 2.000 de lei. Aceştia vor lua câte 131 de lei.

Funcţionarii publici de aceeaşi categorie, dar cu treptă profesională 2, vor încasa 73 lei. Sumele scad de o asemenea manieră până la şase, cinci sau chiar doi lei. Un referent debutant, cu salariul de 595 lei, nu primeşte niciun leu.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite