VIDEO Incident la mitingul profesorilor din Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Momente de tensiune, azi, între sindicalişti şi jandarmi. În timpul marşului din Piaţa Dacia către Prefectură, la intersecţia Bulevardelor Unirii şi Nicolae Bălcescu a izbucnit un scandal între liderul FSLI Aurel Cornea şi câţiva jandarmi aflaţi în cordonul de ordine, pe motiv că maşina jandarmilor se află prea aproape de convoi.

Duba acestora era la mai puţin de un metru de coloana de profesori, ceea ce i-a iritat pe sindicalişti. Aurel Cornea le-a cerut imperativ jandarmilor să îndepărteze maşina şi să mărească viteza, însă explicaţiile unuia dintre militari cum că nu poate trece peste un ordin l-au deranjat pe sindicalist şi de aici a pornit scandalul, din care nu au lipsit îmbrâncelile între părţi.

Citeşte şi: Dascălii revin în stradă după sărbători

Cu dascălii în stradă, elevii învaţă singuri

image

"A fost o mică tensiune dar s-a rezolvat. Nu asta e problema, ci ceea ce se întâmplă cu aceşti profesori", a fost declaraţia liderului FSLI, Aurel Cornea.

Scandalul nu a durat mai mult de trei minute, comandantul jandarmilor ordonând echipelor de ordine să păstreze o distanţă mai mare faţă de profesori.

Jandarmii au reacţionat şi ei printr-un comunicat de presă. "Pe timpul deplasării coloanei de manifestanţi pe itinerariul Piaţa Dacia – Sediul Instituţiei Prefectului, la intersecţia bulevardului Unirii cu bulevardul N. Bălcescu, în momentul intrării în intersecţie, autospeciala de jandarmi ce asigura însoţirea coloanei de manifestanţi a încetinit, iar liderul Sindicatului F.S.L.Î, d-nul Aurel Cornea, a reclamat faptul că autovehiculul se deplasează prea lent, că este la o distanţă mică de manifestanţii din coloană şi că îi deranjează gazele de eşapament. Manifestanţii au încercat chiar să depăşească autospeciala de jandarmi. La recomandarea jandarmilor să continue deplasarea în mod organizat, pe sensul de deplasare, liderul de sindicat şi ceilalţi manifestanţi au încercat forţarea cordonului de jandarmi din faţa coloanei", se arată în comunicatul de presă al jandarmilor buzoieni.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite