Greva nu a avut efectul scontat la Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mult-trâmbiţata grevă din 31 mai nu s-a simţit foarte tare la Buzău. Sindicaliştii au ales forme de protest care nu au afectat publicul decât maxim o oră. Fie au interupt activitatea, fie au ieşit în faţa instituţiilor sau doar au purtat banderole alabe, sindicaliştii buzoieni şi-au exprimat nemulţumirea faţă de pachetul de măsuri pe care vor să îl adopte guvernanţii.

Ghişeele Direcţiei Finanţelor Publice au fost închise astăzi pentru public. Angajaţii din structurile şi serviciile subordonate Direcţiei au participat la greva generală declanşată la nivel naţional şi cu toate că s-au prezentat la locurile de muncă au refuzat să încaseze taxe de la contribuabili.

Află aici care sunt spărgătorii de grevă din Botoşani!


Şi la Primărie angajaţii afiliaţi Federaţiei Sindicale Columna au întrerupt activitatea timp de o oră. Aceştia au ieşit în faţa instituţiei cu steaguri iar poliţiştii comunitari anunţau buzoienii care veniseră cu treabă la ghişee că timp de o oră este grevă.


Şi angajaţii Casei de Pensii, ai Casei de Sănătate şi ai Spitalului Judeţean au protestat astăzi. Aceştia au ieşit în faţa instituţiilor şi au întrerupt activitatea pentru câteva ore.

image


Personalul de la Ambulanţă a adoptat un mod aparte de protest. Au ieşit în curtea instituţiei unde şi-au exprimat nemulţumirile şi au dat drumul la sirene timp de trei minute. Dacă au primit însă solicitări au răspuns cu promptitudine. "Noi suntem conştienţi de faptul că de activitatea noastră depind vieţi şi nu ne putem juca cu treaba asta indiferent de nemulţumirile noastre", ne-a declarat Ionuţ Stoicescu Liderul Sindical de la Serviciul de Ambulanţă.


La Tribunal şi la Judecătoria Buzău a fost program de lucru normal. Cauzele aflate pe rol s-au judecat, iar birourile de relaţii cu publicul au fost deschise, pentru că nici magistraţii şi nici personalul auxiliar nu au intrat în grevă. „ Nu am intrat în grevă şi deocamdată nici nu s-a luat în calcul acestă posibilitate" ne-a declarat Crenguţa Pantazi, vicepreşedintele, Judecătoriei Buzău.

image


La Serviciul de Permise şi Înmatriculări Auto, subordonat Prefecturii, activitatea nu a fost perturbată în nici un fel de greva generală. Cei 18 funcţionari au lucrat ca într-o zi obişnuită, inclusiv cu publicul.


Şi profesorii au mers la ore şi au respectat programul de lucru. Aceştia sunt obligaţi să recupereze orele pierdute în cele trei săptămâni de grevă. Ei vor intra în grevă pe 7 mai şi, potrivit liferului sindical intenţionează să blocheze anul şcolar.


Angajaţii de la Biblioteca Judeţeană „V. Voiculescu" sunt ocupaţi cu organizarea unui eveniment cultural important la care vor participa scriitori şi poeţi din ţară şi străinătate, astfel că nimeni nu a încetat lucrul. Chiar dacă astăzi nu au intrat în grevă, bibliotecarii vor fi reprezentaţi mâine de câţiva colegi la mitingul de protest din faţa Prefecturii.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite