Buzău: Lacul Siriu, cimitir de maşini furate. Lângă un Audi au fost găsite şi bucăţi dintr-un Mercedes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O maşină a fost descoperită de un localnic în apa lacului de la barajul Siriu. Poliţiştii au identificat-o după seria motorului ca fiind marca Audi şi figurează furată din Bucureşti în urmă cu doi ani. În zonă s-au mai găsit bucăţi ce provin de la o altă maşină, marca Mercedes.

Alertă printre poliţiştii buzoieni după ce un sătean din localitatea Siriu a făcut o descoperire bizară, anunţând că a dat peste o maşină scufundată în apa lacului de acumulare a barajului de la Siriu, la mică distanţă de viaductul Tehărău. După primele estimări, misteriosul autoturism, marca Audi de culoare neagră, se afla de mult timp acolo.

"Cota apei a fost crescută şi din acest motiv a stat ascunsă până acum. În ultima perioadă, a mai scăzut apa din lac şi aşa a fost posibil să o vadă un pescar", a declarat Corneliu Dumitrescu, primarul comunei Siriu.

Un autoturism a fost găsit în lacul de acumulare de la Siriu (UPDATE)

Întrucât zona este greu accesibilă, autorităţile locale şi poliţia au solicitat ajutorul unui tractor auto forestier cu care s-a încercat scoaterea autovehicului. Pentru că malul este extrem de înalt , a fost nevoie de un cablu de tractare de peste 200 de metri lungime. Însă, acţiunile de recuperare au fost sistate, după ce cablul s-a rupt de mai multe ori, maşina plină de gheaţă fiind bine înfiptă în mâlul îngheţat şi prinsă zdravăn între sloiuri. Încercările de a scoate maşina urmau să fie reluate în această după-amiază.

image

Maşina a căzut de la o înălţime de aproape 200 de metri

La prima vedere nu s-au observat cadavre în interiorul maşinii, însă nu este total exclus să fie victime sub gheaţa ajunsă până la nivelul volanului. Una din ipotezele poliţiştilor este aruncarea voluntară a maşinii în lac, mai ales că nu are plăcuța din faţă cu numărul de înmatriculare.
"Maşina este posibil să fi fost aruncată voluntar în apă, întrucât nu s-au descoperit urme de frânare şi nici parapeţi rupţi. Acum luăm în calcul două ipoteze: fie mașina a fost furată , fie a fost folosită la comiterea unei infracțiuni și apoi a fost abandonată în lac", a declarat subcomisarul Silviu Dinu, de la Servicul Rutier al poliţiei din Buzău.

Din singurele cercetări care au fost posibile cu maşină încă sub gheaţă, s-a descoperit că este vorba despre un autoturism furat.
Angajaţii noştri au reuşit doar să identifice seria de la motor. Se pare că este o maşină care figurează ca furată în anul 2009, din Bucureşti", a declarat Florina Crucianu, purtătorul de cuvânt al poliţiei buzoiene. O echipă de criminalişti este pregătită să examineze epava autoturismului dacă se va reuşi scoaterea maşinei dintre gheţuri.

image

Piese de Mercedes găsite lângă Audi

Surse din cadrul anchetatorilor susţin că, în imediata apropiere a fiarelor ce au fost cândva un autoturism Audi, s-au găsit componente ale unui alt tip de autoturism, marca Mercedes. Astfel, este foarte posibil ca în apa lacului de la Siriu să mai fie cel puţin încă o maşină, existând ipoteza că zona era folosită frecvent de hoţi pentru a scăpa de maşinile furate când acestea nu le mai erau necesare.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite