Descoperire bizară: Un autoturism a fost găsit în lacul de acumulare de la Siriu (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sătean din localitatea buzoiană Siriu a făcut o descoperire ciudată în această dimineaţă, anunţând poliţiştii că o maşină de culoare neagră se află scufundată în apa lacului de acumulare, la mică distanţă de viaductul Tehărău.

Poliţiştii şi criminaliştii au intrat în alertă şi s-au deplasat la faţa locului pentru a căuta eventuale victime şi a stabili circumstanţele în care s-a produs incidentul.

La această oră, reprezentanţi ai administraţiei locale, ajutaţi de pompieri, caută o soluţie pentru a aduce la suprafaţă autovehiculul.

UPDATE, ora 17.00: Acţiunile pentru recuperarea maşinii misterioase prinsă în apele lacului de acumulare au fost sistate

Autorităţile au făcut eforturi susţinute pentru a scoate de sub gheaţă maşina care fusese descoperită astăzi în jurul orei 11 de un sătean din Siriu.

Întrucât zona este greu accesbilă, autorităţile locale şi poliţia au solicitat ajutorul unei firme care a deplasat la faţa locului un tractor auto forestier cu care s-a încearcat recuperarea autovehiculului.

Pentru că malul este extrem de înalt , cei care au participat la ampla operaţiune de scoatere a maşinii au avut nevoie de un cablu de peste 200 de metri lungime care a fost procurat cu mare dificultate.

Până la urmă, acţiunile de recuperare a autoturismului au fost sistate după ce cablul de tractare s-a rupt de mai multe ori.

Martorii prezenţi la locul operaţiunii au declarat că maşina pare că se află de mai mult timp scufundată în apele lacului de acumulare. „S-a rupt cablul de câteva ori şi vom relua mâine acţiunile de căutare. Cred că a fost cota crescută şi din acest motiv a stat ascunsă până acum . În ultimele zile, a mai scăzut apa din lac şi a reuşit să o vadă un pescar. Oricum maşina este de mai mult timp acolo pentru că este acoperită de gheaţă. Rămâne totuşi un mister cum a ajuns acolo aproape intactă pentru că nu se văd urme de alunecare pe versanţi”, a declarat Corneliu Dumitrescu, primarul comunei Siriu.

Din primele cercetări făcute de anchetatori la faţa locului s-a stabilit doar că autoturismul, marca Audi de culoare neagră,  este prins parţial în apele îngheţate ale barajului de la Siriu fără să se poată da încă indicii dacă existăvreun cadavru în interior.

Dealtfel, de astăzi dimineaţă, de când s-a raportat incidentul, s-au aflat la faţa locului o echipă de criminalişti şi o maşină a serviciului de medicină legală.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite