Toleranţă maximă în scandalul „Mărul guvernamental”: Firma care şi-a bătut joc de copii a scăpat doar cu o atenţionare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Merele sunt mici în toate şcolile
Merele sunt mici în toate şcolile

După ce reporterii Adevărul de Seară au făcut publice neregulile în ceea ce priveşte programul guvernamental “Merele în şcoli”, la Buzău, autorităţile competente spun că au rezolvat problema dar fără ca distribuitorul să fie în vreun fel sancţionat, ci numai atenţionat.

Profesori şi părinţi din mai multe şcoli din judeţ s-au plâns că societatea distribuitoare, Clepsidra Com Aliment, a dus elevilor mere foarte mici, chiar şi la jumătate din greutatea minimă stipulată în contract, ceea ce automat a însemnat şi venituri mai mari pentru firmă, plătită la bucată. Firma Clepsidra a schimbat furnizorul în timpul derulării contractului fără să anunţe, pe motiv că sunt prea mari merele fermei ale cărei documente de calitate le prezentase la licitaţie.

CITEŞTE ŞI: „Mărul guvernamental”, afacere superprofitabilă din banii statului

„Tun“ de milioane cu „mărul în şcoli“

Autoritatea contractantă, Consiliul Judeţului (CJ), nu a verificat deloc în primele trei săptămâni de la lansarea programului dacă serviciile pe care plăteşte respectă condiţiile prestabilite, reprezentanţii CJ aflând de la reporterii Adevărul că sunt nereguli.

Chiar dacă s-a dovedit că au plătit din bani publici un preţ prea mare raportat la calitatea fructelor duse în şcoli în primele săptămâni, cei de la CJ au fost destul de îngăduitori cu firma respectivă, Clepsidra Com Aliment scăpând doar cu o banală atenţionare.

“Aceste probleme nu sunt motive se reziliere a contractului. Am atenţionat firma să ne comunice orice modificare apărută în timpul derulării contractului. Distribuitorul a adus contracte pentru noul producător, care corespunde cerinţelor. În şcoli merele sunt acum în regulă, aşa ne-au spus directorii, şi am cerut instituţiilor abilitate să facă mai multe controale pentru a stabili dacă produsul corespunde şi din punct de vedere calitativ”, a declarat Mirela Oprea, directorul Direcţiei Juridice din cadrul Consiliului Judeţean Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite