Concluzia specialiştilor: măştile de gaze, ineficiente în cazul prafului vulcanic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inginerii buzoieni spun că în caz de forţă majoră, soluţia pentru praful aruncat în atmosferă de erupţiile vulcanice sunt doar aparatele de respirat care au multiple avantaje faţă de clasicele măşti de praf sau de gaze.

Asiaticii vor cumpăra aer de la Buzău VIDEO şi FOTOGALERIE

Aparatele de respirat sunt cele mai indicate atunci când oxigenul  nu este suficient într-o zonă cu erupţii vulcanice dar şi în momentul în care te confrunţi cu tot felul de gaze nocive.

De obicei, cartuşele filtrante sunt specializate pe diferite tipuri de gaze. Poţi avea un cartuş pentru monoxid de carbon şi acolo să se emane hidrogen sulfurat. Măştile de gaze nu te anunţă în momentul în care se colmatează cartuşul filtrant şi în acest fel nu mai poţi să-ţi iei măsurile de rigoare. Aparatul de respirat elimină toate aceste inconveninete pentru că aerul este îmbuteliat şi în plus mai există un dispozitiv care te anunţă că trebuie să schimbi butelia sau să te retragi din zona periculoasă. Dar, din câte am văzut, în România nu se pune problema unor concentraţii cu risc”, a declarat Marian Radu, directorul Prosalv, firmă care produce aparate de respirat.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite