VIDEO şi FOTOGALERIE Asiaticii vor cumpăra aer de la Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singura firmă din România specializată în producţia aparatelor de respirat autonome, Prosalv, din Buzău, îşi va concentra atenţia către ţările din Asia şi Orientul Mijlociu, anunţă conducerea societăţii.

Fotogalerie aici:

Deşi, în ultimii ani, aparatele de respirat româneşti au bătut orice concurenţă pe plan intern prin preţ şi calitate, criza economică a făcut ca producătorul buzoian să caute rapid modalităţi de penetrare a pieţelor externe.

De aproape 20 de ani, România concurează cu succes marile concerne din vest specializate în producţia de aparate care protejează respiraţia muncitorilor şi militarilor în medii nocive, cu ajutorul aerului comprimat. „Aparatul de respiraţie izolant autonom tip ARIAC a fost realizat în anul 1994 de o echipă de ingineri din Buzău care a pus bazele acestei societăţi într-un domeniu deosebit de spectaculos. Principalii beneficiari ai acestor aparate sunt forţele de intervenţie în caz de dezastre, firmele din domeniul petrolier şi chimic şi societăţile din domeniul minier”, a declarat Radu Adrian, responsabil de markenting al firmei Prosalv.

Producătorii buzoieni ai acestor echipamente mai spun că veştile bune privind accesul pe pieţele externe au venit în urma unui ajutor primit de la statul român care le-a permis la finele anului să participe la o expoziţie în Germania. „Am văzut că lumea a fost foarte interesată de echipamentele noastre. Avem semnale pozitive de la firme din Israel, India şi ţările arabe din nordul Africii. Sperăm ca preţurile noastre care sunt cu 20 la sută mai mici decât ale concureţei dar şi calitatea foarte bună să ne creeze o competitivitate execelentă pe aceste pieţe. Toţi marii producători se uită către India, cum se uitau acum 20 de ani către China”, a declarat directorul general al Prosalv, Marian Radu.

Pompierii buzoieni care au avut ocazia să testeze aceste aparate în incendiile cu care s-au confruntat în utlimii ani au numai cuvinte de laudă la adresa producătorilor. “Avem încredere deplină în aceste aparate care şi-au dovedit eficienţa în cele mai dure intervenţii cu care ne-am confruntat în ultimii ani. Acest aparat este foarte popular printre pompieri. În urmă cu câţiva ani am primit şi un aparat din import care ni s-a părut mult mai greu de utilizat faţă de acest produs românesc”, a declarat Danuţ Nicolae, comandantul ISU Buzău.

Prosalv a reuşit în toţi aceşti ani ca prin produsele originale fabricate la Buzău să aibă o puternică popularitate pe piaţa internă, acoperind practic 96 la sută din cerere”, a adăugat Marian Radu, director general al Prosalv Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite