Cel mai bătrân antrenor din România s-a retras. Abia la 81 de ani a coborât din ring

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai longeviv antrenor de box din România, Marin Dumitru, s-a retras din viaţa sportivă, după o carieră de jumătate de veac. Veteranul antrenorilor a rezistat să lucreze până la această vârstă respectabilă pentru că zilnic a lovit în sac şi chiar mai pune mâna pe gantere şi acum

HUMAN STORY Golgeterul echipei orădene de polo uitat de toți într-un azil

Greu de crezut că există careva din lumea sportului buzoian care să nu fi auzit de nea Marin, poate doar juniorii de astăzi. Fosta campioană la tenis de masă, Tamara Lazăr, îl cunoaşte de aproape 40 de ani. "În anii '70, pe la vârful carierei mele sportive, asistam la antrenamente făcute de nea Marin, ne motiva pe toţi, chiar şi pe cei de la alte discipline. L-a avut elev pe Cornel Dumitrescu, care a ajuns la Olimpiadă, au urmat Vasile Dejliu, Ilie Păunoiu şi Costică Manea, pe toţi i-a făcut campioni. Chiar şi acum îmi place să mai asist la antrenamentele sale", mărturiseşte Tamara Lazăr.

Marin Dumitru a lucrat la Voinţa Buzău din 1956, iar din 2002 a trecut la clubul de box "Stoicescu". Chiar şi la 81 de ani, înainte de începerea antrenamentelor cu elevii săi, maestrul îşi punea mănuşile de box pentru câteva lovituri la sac. "Câteodată mai fac exerciţii şi cu ganterele mici. Aşa am crezut eu că le dau un bun exemplu elevilor mei", şi-a spus nea Marin secretul longevităţii sale.


Constantin Voicilaş, antrenorul vicecampioanei mondiale Stela Duţă la CSM Buzău, a explicat de ce este atât de iubit veteranul sportului buzoian.
„E primul antrenor productiv al Buzăului, cel mai statornic şi cel mai iubit. Nea Marin a făcut box pentru public, pentru spectacol. Chiar dacă eu am 170 de medalii cu elevii mei, lumea tot pe nea Marin îl ştie mai mult şi nu numai pentru că a dat Buzăului primul campion naţional. Sperăm să se mai nască şi alţi antrenori de talia dânsului", a declarat Constantin Voicilaş antrenor de box la CSM Buzău.


Aseară, Marin Dumitru a coborât pentru ultima dată din ring din postura de antrenor. "Boxul este viaţa mea,dar acum a venit vremea să mă retrag definitiv din viaţa sportivă", a mărturist nea Marin, cu ochii umezi la finalul ultimul său antrenament.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite