Buzoienii s-au transformat în exterminatori de câini comunitari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţiile pentru protecţia animalelor primesc din ce în ce mai des plângeri din partea unor locatari care descoperă cadavre de câini printre blocuri.

Câinii comunitari au păpat cât o sută de clienţi ai cantinei săracilor

Tomberoanele din spatele fostului Restaurant Buzău a devenit cimitir pentru animale comunitare. Duminică, o femeie a descoperit printre gunoaie, cadavrele mai multor câini iar alături, alte trei animale care agonizau.

Priveliştea macabră a fost zărită de o femeie care ducea gunoiul, la orele amiezei. A pus mâna pe telefon şi a sunat la asociaţia pentru protecţia animalelor „Prieteni Credincioşi. „Am intrat singură în tomberon şi acolo am găsit doi câini morţi şi cadavrul unei pisici. Am găsit un alt câine mort într-un tufiş de lângă platforma de gunoi. Alţi trei câini se chinuiau însă le-am dat repede apă cu sare şi au eliminat otrava din stomac”, declară Silvia Rus, preşedintele Asociaţiei „Prieteni Credincioşi”.

Lângă cadavrele animalelor a fost găsită şi o bucată de carne cu o substanţă de culoare roz pe ea. Locatarii din blocul în spatele căruia au fost găsite animalele moarte îl suspectează deja pe unul dintre vecini şi vor să îl reclame la poliţie. „Vom face două plângeri la poliţie, una din partea asociaţiei, iar cealaltă din partea unei locatare, prin care vom cere pornirea unei anchete astfel încât vinovatul să fie pedepsit”, spune Silvia Rus.

Potrivit poliţiei, persoana care omoară animale riscă puşcăria. „Pentru cruzime faţă de animale se aplică o pedeapsă cu închisoarea de la şase luni, la trei ani sau amendă de la 1.000, la 10.000 de lei”, a declarat comisarul Florina Crucianu, de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie.

Acesta nu este unicul caz de cruzime faţă de animalele comunitare din oraş. Alte cadavre de câini au mai fost găsite săptămâna trecută şi în cartierele Dorobanţi şi Broşteni. În aproape toate cazurile s-a folosit Furadan, otravă care produce hemoragie internă. „Este otrava cea mai folosită pentru că se găseşte la toate magazinele de specialitate iar oamenii merg şi spun că o cumpără pentru stropit. Nu este nicio barieră în cumpărarea Furadanului”, spune Marijan Milea, medic veterinar la DSV Buzău.

Din ce în ce mai mulţi câini ucişi

Organizaţiile pentru protecţia animalelor spun că au de-a face cu o intensificare a cruzimii populaţiei faţă de câinii comunitari, încurajată de autorităţile locale. Acestea tocmai au intrat în atenţia poliţiei după ce au fost descoperite pete de sânge într-un padoc al primăriei. 

FOTOGALERIE Lagăr de exterminare pentru câini la Buzău 

Poliţiştii nu au fost lăsaţi să intre în padocul misterios

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite