Buzău: Câinii comunitari au păpat cât o sută de clienţi ai cantinei săracilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câinii au mâncat mult anul trecut
Câinii au mâncat mult anul trecut

În 2009, primăria a investit 220.000 de lei în câinii fără stăpân în condiţiile în care numai o sută de animale au fost adăpostite la padoc, alte câteva mii fiind în continuare pe străzi. Astfel, câinii comunitari au „muşcat” anul trecut din bugetul local cam cât au „mâncat” o sută de asistaţi ai cantinei săracilor.

Capturarea şi transportul câinilor comunitari reprezintă cea mai costisitoare etapă din activitatea hingherilor buzoieni. „Capturarea şi transportul costă 109 lei pentru fiecare câine, cazarea şi hrana pentru o săptămână  costă 24 de lei, sterilizarea femelelor, 50 de lei, iar castrarea masculilor, 40 de lei. Pe durata unui an de şedere în padoc, se cheltuiesc peste o mie de lei, cam cât pentru un purcel”, ne-a declarat Liviu Mocanu, directorul RER Ecologic Service Buzău.

Un câine cazat în padocul primăriei consumă cam o treime din alocaţia unui sărman care mănâncă zilnic la cantina de ajutor social. „Norma zilnică de hrană a unui asistat este de 7,5 lei. Înmulţim cu 365 de zile şi aflăm cheltuiala pe un an, adică 2700 de lei”, ne-a prcizat Doru Crăciun, drectorul Cantinei de ajutor social.

Primăria spune că va fi nevoită în continuare să cheltuiască în van, pentru că problema câinilor vagabonzi e departe de a fi rezolvată.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite