Buzăul este populat cu câini aduşi din alte judeţe şi abandonaţi la marginea oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea Urbis care administrează domeniul public din Buzău se confruntă cu un nou fenomen: în oraş sunt aduşi clandestin câini vagabonzi din alte judeţe care ajung apoi să terorizeze un oraş întreg.

Directorul societăţii, Petre Burada, spune că are date sigure despre transporturi ilegale de câini comunitari care sunt abandonaţi zilnic la marginea oraşului.

“Angajaţii noştri au văzut zilele trecute cum în plină noapte o dubă cu un număr care n-a putut fi identificat a descărcat câteva zeci de câini pe varianta de pe digul Buzăului. Am mai avut astfel de semnale dar este pentru prima dată când am reuşit să-i vedem cum acţionează. Cert este că aceşti dulăi au rămas câteva zile în zonă pentru că erau dezorientaţi iar apoi au dispărut în oraş. Aşa se poate explica faptul că nu putem scăpa de maidanezi, indiferent de ce eforturile noastre”, a spus Burada.

De import sau nu, maidanezii le fac viaţa un calvar buzoienilor care ajung cu zecile la doctor, în fiecare săptămână, pentru tratament antirabic. Oamenii se plâng în fiecare zi la primărie pentru a scăpa de acest coşmar care deocamdată persistă.

O familie din Buzău a stat două ore înconjurată de o haită de câini. Au sunat la "112" dar nu i-a ajutat nimeni

Locuitorii cartierului Micro 14 au ajuns la limita disperării din cauza haitelor de câini fără stăpân, care au ajuns să atace şi în plină zi iar noaptea îi deranjează cu urlete infernale.

“Lângă CT2 din Micro 14, au apărut adaposturi pentru câini făcute din cutii de carton si bureţi care au fost lipite de zidul dinspre parcarea auto.Aici îşi au sălaşul vreo şase dulăi care latră şi ataca lumea ce trece prin zonă.Când bat clopotele bisericii din zonă urlă cu toţii atmosfera fiind lugubră”, se plânge Ion Costea un locatar din zonă.

Cu aceeaşi situaţie se confruntă şi buzoienii care au ghinionul să tranziteze cartierele Broşteni sau Micro III. Zeci de câini fără stăpân defilează fără teamă în plină zi pe trotuare iar oamenii sunt îngroziţi la gândul că cei mici ar putea fi muşcaţi.

“Locuim în Cartierul Broşteni în zona Constam. De câteva zile au apărut în zona şase sau şapte noi câini comunitari care s-au alăturat celor deja existenţi. Vă rog să luaţi măsuri pentru a nu avea probleme pe viitor adulţii dar mai ales copii. Probleme cu câinii comunitari sunt şi în Parcul Tineretului, zona grădiniţei şi a şcolii din cartierul Micro 3, zone frecventate adesea de copii”, se plânge primăriei Marius Eremia.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite