VIDEO O familie din Buzău a stat două ore înconjurată de o haită de câini. Au sunat la "112" dar nu i-a ajutat nimeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au cerut sprijin la „112" dar nu au primit niciun fel de ajutor. Doi tineri au coborât dintr-un taxi la ora 2 din noapte şi în câteva secunde au fost înconjuraţi de o mulţime de câini. Au sunat la numărul de urgenţă dar au fost redirecţionaţi de la o instituţie la alta.

Mircea şi Alina Bărbulescu au trăit spaima vieţii lor când au coborât dintr-un taxi în spatele blocului 19D de pe Bulevardul Unirii, chiar la intersecţia cu Strada Transilvaniei. În câteva zeci de secunde asupra lor s-au repezit 12 câini fără stăpân.

"Am văzut cum veneau din toate părţile şi am încercat să fugim undeva. Nu am avut unde şi ne-am băgat într-un colţ al zidului unui bloc, măcar să-I avem doar în faţă. Ne-am speriat îngrozitor pentru că erau foarte mulţi şi ne lătrau, ne mârâiau. Erau extrem de agresivi şi ne încolţeau din toate părţile", a povestit Mircea Bărbulescu.

Speriaţi, cei doi au încercat să găsească soluţii să scape de animalele fioroase. Când au văzut că nu pot să plece, au pus mâna pe telefon şi au sunat la numărul de urgenţă 112, dar au fost plimbaţi între mai multe instituţii. Dispecera i-a redirecţionat către poliţie, iar de acolo le-a fost făcut legătura cu cei de la Poliţia Comunitară.

Mircea Bărbulescu, în locul în care a fost terorizat de maidanezii agitaţi, cu o noapte înainte

image

Au urmat replici revoltătoare din partea celor care aveau datoria să-i ajute. "Cei de la Comunitară mi-au spus că ei nu sunt hingheri şi mi-au făcut din nou legătura la poliţie. Poliţistul mi-a spus că nu ne poate ajuta, că până nu vom fi muşcaţi nu este de competenţa lor. Am închis şi am sunat din nou după zece minute. Mi s-au dat două numere de telefon de la Primărie să sun la ora 2.00 noaptea, de parcă aş fi avut pe cine să găsesc la ora aia", povesteşte revoltat Mircea Bărbulescu.

Abia după două ore de calvar câiini s-au retras şi cei doi tineri au reuşit să plece către casă. Faptul că niciun echipaj de poliţie nu s-a deplasat la faţa locului după două apeluri consecutive a determinat conducerea IPJ să demareze o anchetă.

"Au fost dispuse verificări cu privire la aspectele semnalate şi vă vom informa la finalul verificărilor cu privire la rezultat", ne-a declarat comisar Florina Crucianu, purtător de cuvânt IPJ Buzău, Autorităţile locale recunosc că problema câinilor fără stăpâni îi depăşeşte. "Problema câinilor maidanezi, care după lăsarea serii terorizează cartierele din Buzău, pare a fi deocamdată greu de rezolvat. Soluţia ar fi modificarea legislaţiei şi eutanasierea acestor animale", a declarat Gabriel Baltă, directorul tehnic al Primăriei Buzău.

Aceste lucruri se întâmplă după ce, în toamna anului trecut, o fundaţie americană de protecţie a animalelor, "Lucky Angel Animal Rescue", a solicitat Primăriei Buzău să încheie un protocol de colaborare prin care organizaţia se obliga să sterilizeze şi să trateze gratuit animalele. Nici până în acest moment nu s-a primit răspuns la solicitarea respectivă.

Filmarea a fost realizată cu telefonul de către cei doi tineri

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite