România ca o junglă! Poliţiştii au ajuns să fie atacaţi cu toporul sau urcaţi pe capota maşinilor de şmecherii fără frică de lege

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-au înmulţit tupeiştii care nu mai au respect şi nici măcar frică faţă de oamenii în uniforma de poliţist. Cazul şoferului din Buzău care a intrat intenţionat cu maşina într-un agent al Poliţiei Locale, este cel mai recent şi mai elocvent dintr-o listă tot mai lungă a celor care nu se tem că pot face închisoare pentru ultraj.

CITIŢI ŞI: Şmecher la volan cu tupeu maxim: a intrat cu maşina de trei ori în poliţistul care voia să-l amendeze

Sorin Nicolae, agent al Poliţiei Locale, este ultima victimă a şmecherilor de Buzău care devin extrem de agresivi atunci când poliţiştii nu pot fi intimidaţi doar cu injurii şi ameninţări.

Bogdan Iordache, de 24 de ani, a cărui mamă este şefă de departament în Primăria Buzău, a intrat de trei ori cu maşina în Nicolae, urcându-l pe capotă. Totul, de la o simplă solicitare din partea poliţistului local de a muta maşina din faţa unui autobuz. Cazul a fost preluat de către agenţi din structura Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău, care i-au întocmit lui Bogdan Iordache dosar penal pentru ultraj.

Bogdan Iordache, şoferul care a intrat de trei ori cu maşina într-un poliţist, este cercetat penal pentru ultraj

image

A fost o întâmplare ca multe altele, în ultima vreme, conform reprezentanţilor Poliţiei Locale. „În ultima perioadă s-au înregistrat multe cazuri în care colegii noştri au primit injurii din partea unor cetăţeni care încă nu s-au obişnuit cu ideea că şi Poliţia Locală are atribuţii în domeniul rutier. Până acum niciun caz nu a fost atât de grav ca cel petrecut în zona pieţei centrale şi care se putea transforma într-o tragedie”, a declarat agentul Octavian Dragomir, de la serviciul circulaţie din cadrul Poliţiei Locale Buzău.

Poliţiştii spun că în astfel de situaţii limită nu se pot baza pe reacţia opiniei publice, oamenii evitând să depună declaraţii în calitate de martori. “Cetăţenii nu ne ajută pentru că le este frică atunci când văd asemenea oameni. Acest şofer s-a lăudat în faţa colegilor mei cu relaţiile mamei sale. Cred că legea trebuie aplicată foarte dur în astfel de cazuri”, a spus David Dragomir, adjunct serviciului de circulaţie din Poliţia Locală.

S-a repezit cu toporul spre capul poliţistului

Alte două cazuri de agresiune asupra poliţiştilor s-au produs la Buzău într-o singură zi, pe 27 ianuarie. Un bărbat de 33 de ani din comuna Brădeanu s-a repezit cu toporul asupra unui poagent de la Postul de Poliţie din localitate, care a reuşit să se ferească şi să-şi dezarmeze agresorul. În aceeaşi seară, în municipiul Buzău, un agent ce sancţiona un biciclist, a avut nevoie de sprijinul unui echipaj de la Serviciul de Intervenţie Rapidă în faţa unui grup de trei bărbaţi, care din simpli trecători au devenit brusc violenţi, încercând să-l scape pe biciclist.

Tupeu dat de bani şi relaţii

Cu astfel de cazuri, în care sunt ţinta jignirilor, ameninţărilor şi uneori chiar a violenţelor fizice, se întâlnesc cel mai des poliţiştii de Serviciul Rutier din cadrul IPJ Buzău. În urmă cu două luni, au fost nevoiţi să alerge pe holurile de la Urgenţe ale Spitatului Judeţean pentru a-l potoli pe Viorel Păţan, cunoscut ca om de afaceri din localitatea buzoiană Pietroasele, care fusese prins beat la volan.

În aceeaşi noapte a urmat scandalul monstru, tapetat cu înjurături şi ameninţări, făcut de fostul şef al Jandarmeriei din Buzău, Aurel Lecu, care a ajuns la poliţie tot pentru conducerea maşinii sub influenţa alcoolului.

Citiţi şi: Noaptea beţivilor: Scandal în spitalul din Buzău făcut de şmecheri cu bani şi pile

Poliţişti răniţi

Pe parcursul anului trecut, la Buzău numărul cazuri de ultraj fusese în scădere, doar cinci astfel de situaţii, însă făptuitorii au fost atât de violenţi încât s-a ajuns până la rănirea a şase poliţişti din IPJ. „În patru situaţii, a fost vorba despre folosirea forţei fizice şi folosirea armelor albe, având ca urmare vătămarea corporală a şase poliţişti, iar într-un caz agresorii au ameninţat şi au încercat să lovească poliţistul.Toţi agresorii erau adulţi, în patru cazuri aceştia se aflau în stare de ebrietate, în două fiind  vorba despre persoane cunoscute ca violente, cu antecedente penale”, a declarat comisarul Florina Crucianu, purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite