Piaţa Crâng renaşte din cenuşă: Muncitorii au ridicat scheletul metalic al noii construcţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar o săptămână vor mai vinde sub cerul liber comercianţii de produse agro-alimentare şi industriale din Piaţa Crâng, care încearcă să îşi refacă afacerile după ce complexul comercial care îi adăpostea a ars în întregime. Cortul care va fi amenajat în locul construcţiei din lemn a început să prindă contur, scheletul metalic fiind înălţat déjà.

Stâlpii metalici ai noii construcţii au fost fixaţi chiar în locul stâlpilor de susţinere ai vechii pieţe, făcând ca noua construcţie să aibă o configuraţie identică cu cea care a ars. Pereţii nu vor mai fi însă din lemn, ci din prelată. “Lucrările au mers foarte bine şi şefii de la pieţe ne-au promis că nu durează mai mult de o săptămână până să avem o piaţă nouă”, ne-a spus unul dintre comercianţi.

VIDEO O piaţă din Buzău s-a făcut scrum de la o petardă

image

Peste 50 de mii de lei va investi societatea „Pieţe, târguri şi oboare” Buzău în amenajarea cortului destinat comercianţilor din Piaţa Crâng. Prelata, care va acoperi 300 de metri pătraţi, va avea o garanţie de zece ani şi va costa peste 12.000 de euro. “Am agreat ca soluţie un cort amenajat pe suprafaţa respectivă, un cort cumpărat, ca acela în care se comercializează cadouri de Anul Nou, pe platou”, a declarat primarul Constantin Boşcodeală.

image

Piaţa Crâng fusese modernizată cu patru ani în urmă şi inaugurată la 1 decembrie 2006. Autorităţile locale au investit atunci 400.000 lei în construcţia din lemn şi profile termopan care se întindea pe 600 de metri pătraţi.

La sfârşitul anului trecut, Piaţa Crâng a ars din te­melii, din cauza unei pe­tarde. Pri­ma­rul Constantin Boş­co­dea­lă s-a declarat nemulţumit de rezultatele anchetei, pentru că nimeni nu a fost găsit vinovat.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite