Buzău: Viceprimarul din Râmnicelu, care şi-a încălzit vila din banii statului, este urmărit penal. Alţi 39 de localnici sunt cercetaţi în acelaşi dosar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezvăluirile făcute de Adevărul toamna trecută nu au rămas fără urmări. Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au început urmărirea penală împotriva viceprimarului Ion Alecu, a trei funcţionari ai Primăriei Râmnicelui şi a altor 36 de persoane, toate din aceeaşi comună, pentru înşelăciune, fals în declaraţii şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Cele 36 de persoane sunt suspectate că, în perioada sezonului rece 2009-2010, au depus la primărie cereri pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei pe timp de iarnă, însă nu şi-au declarat veniturile realizate, pentru că nu ar fi întrunit condiţiile pentru obţinerea acestui ajutor.

Totodată, cei patru funcţionari sunt suspectaţi că nu au verificati documentaţia solicitanţilor şi au depus, la rândul lor, acelaşi tip de cereri în numele mai multor membri ai familiilor lor. Unul dintre beneficiarii ajutorului este chiar viceprimarul comunei, Ion Alecu, care şi-a acordat singur ajutorul de încălzire deşi veniturile mari nu-i permiteau acest lucru.

Citiţi articolele din Adevărul de Seară Buzău care au dezvăluit ilegalităţile şi lăcomia fără limite ale viceprimarului Alecu şi a celorlalţi funcţionari din Primărie:

Palat de viceprimar, încălzit din banii statului

Nesimţirea celor din Primăria Râmnicelu nu are limite

În acest mod, a fost prejudiciat bugetul Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale cu suma de 12.000 de lei.

Poliţiştii de investigare a fraudelor continuă cercetările şi întreprind activităţi pentru recuperarea prejudiciului.

CITIŢI ŞI:

Escrocheriile imobiliare i-au adus condamnarea primarului comune buzoiene Calvini

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite